“Mafyadan aylık 10 bin dolar alan siyasetçi kim?” | Güney Gazetesi Mersin

“Mafyadan aylık 10 bin dolar alan siyasetçi kim?”

“Mafyadan aylık 10 bin dolar alan siyasetçi kim?”


 

ZELİHA ÖZİPEK

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe binasına, Merkez Bankası rezervi olan 128 milyar doların nerede olduğunu soran pankartın ardından bu kez de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun iddiaları arasında gündeme gelen “Mafyadan aylık 10 Bin dolar alan siyasetçi kim?” sorusunu içeren pankart asıldı. CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, yanıtını alana kadar sormaya devam edeceklerini söyledi.

CHP Tarsus İlçe Örgütü, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in, bir siyasetçinin mafyadan aylık 10 bin dolar maaş alındığı yönündeki iddiasının açığa çıkarılması için meclise ve hükümete çağrıda bulundu.

Parti binasına Mafyadan aylık 10 Bin dolar alan siyasetçi kim?” yazılı pankart asan CHP İlçe Başkanı Ozan Varal,  “Mafyadan aylık 10 bin dolar alan siyasetçi var. Bu sözleri söyleyen kişi bizzat İçişleri Bakanı. Parayı kimin aldığını soruyoruz ama yanıt vermiyor. Savcılar harekete geçmiyor. Ama biz yanıtını alana kadar sormaya devam edeceğiz” dedi.

Ülkede yaşayan her bir yurttaş adına sormaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Ozan Varal, “Tüm yurttaşlar adına soruyoruz; mafya liderinden ayda 10 bin dolar maaş alan siyasetçi olduğu iddiası doğru mudur? Doğruysa kimdir? Bu bir milletvekili midir? Mafya liderlerinin maaşa bağladığı başka milletvekilleri var mıdır?” sorularını yöneltti.

Ülke kaynaklarının heba edilmesine ve yok edilmesine karşı olduklarını ısrarla vurgulayan Ozan Varal, “128 Milyar Dolar Tarsus'ta mı? Hayır. 128 milyar doları hane hane dağıttık dediler. Biz de Tarsus’ta köşe bucak arayalım dedik.  128 Milyar Doları Tarsus'ta buldunuz mu? Hayır!” ifadelerini kullandı. 

 

“CHP BİNASI AKP’LİLERE HER ZAMAN AÇIK”

 

Geçtiğimiz günlerde kendilerine AKP gençleri adını veren bazı şahısların CHP Tarsus ilçe binasına astıkları pankarta atıfta bulunan Başkan Varal, “Bundan çok kısa bir süre önce gece saatlerinde  parti binamıza “bir gece ansızın gelebiliriz, size bunun hesabını sorabiliriz” sosyal medya paylaşımı ile parti binamızın pencereleri işgal edilmek suretiyle, bizleri provoke etmek maksadıyla kendilerini ‘AKP Tarsus Gençleri’ sıfatı tanımlayan kişilerce afiş asıldı. Şimdi sormuş olduğumuz soru gibi “10 bin doları kim aldı?” sorusunun cevabını, tehdit mesajları ile lütfen bir gece yarısı gelip buraya asmasınlar, toplumu daha fazla huzursuz etmesinler. Biz barıştan, kardeşlikten, huzurdan yanayız. Parti binamız AKP’lilere her zaman açıktır, çayımızı, kahvemizi içebilirler. Ve 10 bin doları kimin aldığını biliyorlarsa, cevabını CHP ilçe binasında da kamuoyuna da her zaman verebilirler. CHP Tarsus’ta huzurun, barışın, kardeşliğin, birliğin, bütünlüğün partisidir” dedi. (Haber Merkezi)