Belediyenin saha personeli, atıkları sanat eserine dönüştürüyor | Güney Gazetesi Mersin

Belediyenin saha personeli, atıkları sanat eserine dönüştürüyor

Belediyenin saha personeli, atıkları sanat eserine dönüştürüyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin saha temizlik personeli Dilek Cansız, mesai arkadaşları ve kendisinin temizlik sırasında bulduğu atıkları sanat eserine dönüştürüyor. Bozuk para, evsel atık ve diğer pek çok farklı atığı değerlendirerek birbirinden güzel eserler ortaya çıkaran Cansız, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yaptığı tablolardan bir tanesini Başkan Seçer’e hediye etti.

3 çocuk annesi 41 yaşındaki Dilek Cansız, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından daha güzel ve temiz bir Mersin için sahada görev yapmak üzere istihdam edilen kadın çalışanlardan birisi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Temizlik Şube Müdürlüğü’nde temizlik personeli olarak sahada görev yapan Dilek Cansız, mesai arkadaşları ve kendisinin temizlik sırasında bulduğu atıkları sanat eserine dönüştürüyor.

Özellikle bozuk para, evsel atık ve diğer farklı pek çok atığı değerlendirerek birbirinden güzel eserler ortaya çıkaran Dilek Cansız, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yaptığı tablolardan bir tanesini Başkan Seçer’e hediye etti. Dilek Cansız’ın eski mutfak dolabı kapağı üzerine bozuk paralar ve iple kadın figürünü bir ağaç gövdesi şeklinde ortaya çıkardığı tabloyu Başkan Seçer çok beğendi.

Ziyarette saha temizlik personeli Dilek Cansız’a, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir de eşlik etti.

 

ATIKLAR DİLEK’İN ELİNDE HAYAT BULUYOR

 

1.5 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan Dilek Cansız, bugüne kadar toplam 18 tablo ve onlarca dekoratif ürün ortaya çıkardı. Cansız’ın yaptığı tüm eserler, çevreye vatandaşlar tarafından atılan atıklardan oluştu. Dilek Cansız bugüne kadar tencerelerden duvar saati, çaydanlıktan avize ve farklı pek çok atıktan duvar süsü yaptı.

Ziyarette Başkan Seçer’e tabloyu hediye eden Dilek Cansız, “Bu eski mutfak dolap kapağı. Bozuk paraları arkadaşlarla birlikte topladık, ekip arkadaşlarımızla temizlik sırasında. Bunları pudra, sıva boyası ile yapıştırıcı karıştırarak yaptım. Sağdaki anahtar da bizi işe aldınız ya, Belediye’ye. Bizim anahtarımız, kapımızı açan anahtar” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Çok teşekkür ediyorum. Çok şık bir hediye. Emeğine sağlık. Çok güzel. Kılıfı da geri dönüşümden, çok güzel” diye konuştu.

Eserlerinde tamamen atıkları kullandığını anlatan Dilek Cansız, “Arkadaşlarımla birlikte bulduğumuz paraları, bulduğumuz çevre atıklarını değerlendirdik. Bu anlamlı günde de bu tabloyu Başkanımız’a hediye etmek için, bizi de kabul ettiği için çok teşekkür ediyorum. Bize iş imkânı verdiği için çok teşekkür ediyorum. Tablodaki bozuk paralar biz kadınları anlatıyor. Bizi anlattım. Kökünü yine kadın olarak yaptım. O da biz kadınları anlatıyor. Bu anahtar da Başkanımız bize iş imkânı verdiği, Belediye kapımız açıldığı için bizim anahtarımız o. Onu anlattım. Evde tencerelerden saat yapıyorum gazoz kapaklarından. Çaydanlıktan avizeler yaptım. Bulduğum her şeyi bir şekilde değerlendiriyorum. Vatandaşlara yapmamalarını, atmamalarını, değerlendirmelerini söylüyorum. Biraz daha dikkatli olalım” dedi. (Haber Merkezi)