Mersin’in en eski fotoğrafçısı onuruna yarışma | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’in en eski fotoğrafçısı onuruna yarışma

Mersin’in en eski fotoğrafçısı onuruna yarışma


NİHAT ALTUNTAŞ
Mersin’in yaşayan en eski fotoğrafçısı olan İlyas Yılgör adına uluslararası fotoğraf yarışması düzenleniyor. Yarışmada IAAP altın, gümüş ve bronz madalya ve para ödüllerinin yanı sıra üç de mansiyon ödülü olacak. Yarışmaya son katılım tarihi 14 Ağustos 2021 olarak belirlendi.
Mersin Fotoğrafçılar Odası, Uluslararası Fotoğraf Fotoğraf  Sanatçıları Ajansı ve Camera Obscura Society işbirliğiyle düzenlenen uluslararası fotoğraf yarışmas, Mersin’in yaşayan en eski fotoğrafçısı olan 90 yaşındaki İlyas Yılgör adına ithaf edildi.
Yarışmanın seçici kurulunda Esnaf Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, fotoğraf sanatçısı Hulki Muradi, Mersin Fotoğrafçılar Odası Başkanı Önder Türkmen, IAAP Başkanı Vlademir Jovanosvski ve fotoğraf sanatçısı İlker Tümur Alıç görev alacak.
Yarışmada bir adet IAAP altın madalya ve 500 dolar, bir adam IAAP gümüş madalya ve 400 dolar, bir adet IAAP bronz madalya ve 300 dolar ödülü ile 3 adet IAAP mansiyon ödülü verilecek. 
Katılımcı fotoğrafçıların yüzde 20’si oranında sanatçı IAAP katologunda yer alma ve sergileme hakkı kazanacak. 
Yarışmaya son katılım tarihi 14 Ağustos 2021 saat 23.30 olarak belirlendi. Jüri değerlendirmesini 21 Ağustosta yapacak ve sonuçlar 30 Ağustosta açıklanacak. 
Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi 0533 316 44 37 ve 0324 237 70 56 numaralı telefonlardan, Mersin Fotoğrafçılar Odasının 33mfso@gmail.com adresinden alınabilecek.