İkinci diş hastanesi açılıyor | Güney Gazetesi Mersin

İkinci diş hastanesi açılıyor

İkinci diş hastanesi açılıyor


 

Mersin, kamuya bağlı Ağız ve Diş Hastanesinin ardından, yaklaşık 15 bin metrekare alanda 120 üniteli, son teknoloji cihazlarla donatılacak ikinci diş hastanesine de kavuşuyor. Mersin Üniversitesi, diş hastanesinin yapımına başladı. Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “En geç 1,5 yıl içinde Mersin’de ilçeleriyle beraber bu derecede kapasiteli, yan dallarıyla birlikte olan bir diş hastanesini kazandırmak bizim açımızdan mutluluk verici” dedi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ), üniversite hastanesinin ardından kente yeni bir hastane daha kazandırıyor. İkinci hastanesini diş ve ağız sağlığı üzerine kurgulayan MEÜ, hem Mersin’e hem bölgeye hizmet verecek büyük bir diş hastanesinin yapımına başladı. Rektör Çamsarı’nın ‘Sağlık Vadisi’ adını koyduğu Tıp Fakültesinin kuzeyinde yer alacak hastane için şimdiden cihaz alımlarına başlandı.

 

“HASTANENİN YAPIMINA GEÇEN HAFTA İTİBARİYLE BAŞLADIK”

 

Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, diş hastanesiyle ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Diş Hekimliği Fakültesinin ihalesi ile yer teslimi ve sözleşmesinin bittiğini söyledi. Çamsarı, “Mevcut Tıp Fakültemizin kuzeyinde, Diş Hekimliği okulumuzun hemen yanında L olacak şekilde 15 bin metrekare civarında, 120 üniteli, büyük, şık, güzel, son cihazlarla donatılmış bir hastane yapımına başladık geçen hafta itibariyle. Bu tür inşaatların 1 yıldan az sürmesi biraz zor ama biz çok fazla da uzatmayı düşünmüyoruz. Bir terslik olmazsa seneye bu zamanlar meydana çıkmış olur diye tahmin ediyorum. En geç 1,5 yıl içinde bölgede, Mersin’de ilçeleriyle beraber bu derecede kapasiteli, yan dallarıyla birlikte olan bir diş hastanesini kazandırmak bizim açımızdan mutluluk verici” diye konuştu.

 

“SADECE İNŞAATI İÇİN 50 MİLYON LİRAYA YAKIN BÜTÇE AYRILDI”

 

“Diş hastanesinin sadece inşaat için 50 milyon liraya yakın bütçe ayrıldı” diyen Çamsarı, ancak hastanenin içinin dışından pahalı olduğunun altını çizdi. Hastaneye alınacak cihazların özellikle son model, son teknoloji olmasına çok dikkat ettiklerini kaydeden Çamsarı, şöyle devam etti: “Bir cihazı aldığınızda çok çabuk günü geçiyor. En az 10 yıl eskimeyecek bir modelde olsun istiyoruz. Bunu yaptığımızda bizim 2030’a kadar cihaz ihtiyacımız olacağını düşünmüyorum; çünkü cihaz için ayrıca para alınıyor devletten, inşaat için ayrı alınıyor. İnşaat, 1-1,5 yılda bittiğinde biz o döneme kadar, hatta şimdiden üniteleri almaya, iç hazırlığını yapmaya başladık. Tümünü birden o zaman alalım da koyalım dediğimizde bütçe sıkıntı oluyor. Biz kendi kazancımızdan da ünite alıyoruz, sadece devletten değil. Kantin, kafeterya, öğrenci aidatları gibi gelirleri biriktirip, cihaz ve ünite alıp depoya koyuyoruz, hastane açıldığında aylarca onu beklemeyelim diye.” (İHA)