Delal yaşama tutundu | Güney Gazetesi Mersin

Delal yaşama tutundu

Delal yaşama tutundu


 

Henüz 21 aylık olan Delal bebek, Suriye’deki iç savaşın milyonlarca mağdurundan sadece biri. İdlib’deki kampta ailesiyle yaşadığı çadırda çıkan yangında vücudunun üst kısmı tamamen yandığında 18 aylıktı Delal Dugaym. Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezine getirildiğinde yüzde 90 yaşamaz dendi, üç kez ölümcül sepsis yaşadı. Doktorların her gece “Acaba sabahı görecek mi” diyerek yanından ayrıldıkları Delal bebek; 3,5 aylık yoğun mücadelenin ardından yaşam savaşanı kazanarak umudun adı oldu.

Şimdilerde hastane odasında babasıyla oyunlar oynayabilen Delal bebek, aslında Suriye’deki savaşın acı yüzü. İdlib’deki çadır kente yerleşen Dugaym ailesinin en küçük bireyi olan Delal bebek, 1 Ocak’ta çadırlarında çıkan yangında çok ağır yaralandı.

Bir ablası yangında yaşamını yitiren Delal bebeğin de özellikle vücudunun üst kısmı ve başı üçüncü ve dördüncü derece yandı. Götürüldüğü sınır ötesindeki hastanede ‘yaşamaz’ denilen minik Delal, önce İskenderun’a, oradan da 11 Ocak’ta Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Vücudunun yüzde 40’ı tamamen yanmış halde hastaneye getirilen ve doktorları bile şok eden minik Delal, yaşama tutunma içgüdüsü ve doktorların aylar süren mücadelesinin ardından bugün artık taburcu edilecek noktaya geldi.

Yanık merkezindeki tedavisi tamamlanan ve çocuk servisinde takibi yapılan Delal bebek, önümüzdeki hafta hastaneden ayrılarak, babasının Mersin’de kiraladığı evde yaşayacak.

 

“DELAL’İN EN ÇOK İHTİYACI OLAN ŞEY ANNESİ”

 

Yardımcı olan herkese teşekkür eden Dugaym’ın tek isteği ise Delal’in annesinin de Mersin’e getirilmesi. Dugaym, “Delal’in en çok ihtiyacı olan şey annesi. Ben burada ev tuttum, bakıyorum ama gerçekten anneye ihtiyacı var. Bölündük, bütün aile buraya gelirsek en azından düzenime girerim. Anneyi görüntülü arıyorum, gördüğü zaman o kadar mutlu oluyor ki, kapattığım anda tekrar ağlamaya başlıyor” diyerek, ailesinin de Mersin’e getirilmesi için yetkililerden yardım istedi. (İHA)