Arife Ünüvar’dan yaşama ve spora dair: “Bir Gün Mutlaka” | Güney Gazetesi Mersin

Arife Ünüvar’dan yaşama ve spora dair: “Bir Gün Mutlaka”

Mersin sağlık ve medya camiasının sevilen isimlerinden Arife Ünüvar, bugüne kadar gazetelerde sürdürdüğü yazarlık serüvenini kitaba taşıdı. Arife Ünüvar’ın “Bir Gün Mutlaka” adlı kitabı okuyucuyla buluştu.

Arife Ünüvar’dan yaşama ve spora dair: “Bir Gün Mutlaka”


Bugüne kadar birçok gazetede yazar olarak okuyucuyla buluşan, birçok eserin editörlüğünü yapan Arife Ünüvar, bu kez kendine ait bir kitapla okurlarının karşısına çıktı. Arife Ünüvar’ın Bir Gün Mutlaka” adını verdiği ilk kitabı okurla buluştu.

Arife Ünüvar kitabında  Türk ve dünya sporuna başarılarıyla damga vurmuş isimlerin az bilinen hikayelerinin peşine düşüyor. Hepimizin şampiyon, rekortmen, başarılı spor insanı olarak tanıdığımız ünlü isimlerin de bir zamanlar çocuk olduğunu, bir zamanlar güçlüklerle karşılaştığını gösteriyor ve onların başarıya giden serüvenlerinin izini sürüyor.

“Bir Gün Mutlaka” bu anlamda sadece bir spor kitabı değil aynı zamanda bir dönem, bir tarihi tanıklık ve anı kitabı olarak da öne çıkıyor.

Arife Ünüvar’ın “Bir Gün Mutlaka” adlı kitabına okurlar kitapyurdu.com üzerinden ulaşabilecek.

 

SPOR YAZARLIĞINA KADININ İNCELİĞİNİ, DUYARLIĞINI KAZANDIRDI

 

Mersin doğumlu Arife Ünüvar uzun yıllar gazete ve çeşitli dergilerde spor ve yaşama dair yazılar kaleme aldı. Yazarlık hayatını devam ettirirken üniversitelerde “Spor Yazarlığı ve Medya” konulu dersler verdi, panel ve konferanslarda konuşmacı olarak yer aldı.

Yazdığı yazılarda birçok isimle çarpıcı röportajlar gerçekleştirdi, üniversiteler, medya kuruluşları ve internet sitelerinden “Yılın Kadın Spor Yazarı” ödüllerine layık görüldü.

“Asırlık Sağlık Çınarı” “Antik Kilikya Öyküleri” gibi eser ve yazınların editörlüğünü ve koordinatörlüğünü yapan yazarımız ilk defa “Bir Gün Mutlaka” ile yayın hayatına adımını atıyor.

Kitabını, edebiyata ve spora gönül vermiş, ‘Bir gün mutlaka…’ diyen tüm okurlara ve kendisini büyüten anneannesine ithaf ediyor.