Doktorlar uyarıyor fakat uzun kuyruklar eksik olmuyor | Güney Gazetesi Mersin

Doktorlar uyarıyor fakat uzun kuyruklar eksik olmuyor

Doktorlar uyarıyor fakat uzun kuyruklar eksik olmuyor


ZELİHA ÖZİPEK

Koronavirüs sürecinde vatandaşların e-devlet şifresi alma, sosyal yardım ve işsizlik ödeneklerinin dağıtımının adresi haline gelen PTT şubelerinin önünde, bankalarda ve AVM’lerin önünde uzun kuyruklar oluştu. Sosyal medya üzerinden vatandaşlara uyarılarda bulunan Dr. Ful Uğurhan, acil servislerde covid-19  yoğunluğunun arttığını söyledi. Uğurhan, “Tüm hemşehrilerimize çok daha dikkatli olmalarını öneririm. Maske, mesafe, temizliğe ek olarak ,acil işler dışında evden çıkılmaması, eve misafir kabul edilmemesi, eğer evdeki bireylerden biri kalabalık bir ortamda çalışıyorsa ev içinde de mümkün olduğu kadar sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.

 

Hafta sonu kısıtlamasının sona ermesiyle birlikte Mersin caddelerinde uzun kuyruklar oluştu. E-devlet şifresi alma, sosyal yardım ve işsizlik ödeneklerinin dağıtımının adresi haline gelen PTT şubelerinin önünde, bankalarda ve AVM’lerin önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uymadıkları gözlemlendi.

 

“COVİD ACİLLERİ PATLADI”

 

Covid-19 vaka sayısındaki yoğunluğun hastanelerin acil servislerinde ciddi anlamda hissedildiğini söyleyen Dr. Ful Uğurhan sosyal medya üzerinden vatandaşları uyardı. Uğurhan yaptığı paylaşımda, “Acil serviste çalışan arkadaşlarım kendi yazışma gruplarımızda  “Covid acilleri patladı” diye bir mesaj yolladı. Salgının ne durumda olduğunun en basit göstergesi acile başvuru sayılarıdır. Tüm hemşehrilerimize çok daha dikkatli olmalarını öneririm. Maske, mesafe, temizliğe ek olarak ,acil işler dışında evden çıkılmaması, eve misafir kabul edilmemesi, eğer evdeki bireylerden biri kalabalık bir ortamda çalışıyorsa ev içinde de mümkün olduğu kadar sosyal mesafeye dikkat etmesi, mümkünse yemekler balkonda veya varsa bahçede yenmesi ilk aklıma gelen önlemler. Özellikle tüm ailenin hastalandığı durumlar çok üzücü sonuçlar doğuruyor ne yazık ki” ifadelerine yer verdi.