İlk raunt! | Güney Gazetesi Mersin

İlk raunt!

Asya Kartalları’nı 57-88 mağlup ederek finale yükselen Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, bugün Kartepe’de ilk maçına çıkacak. Büyükşehir, bugün saat 17.30’da Etimesgut Belediyesi ile karşılaşacak

İlk raunt!


AHMET SÜTCÜ

Türkiye Erkekler Basketbol 2.Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, eleme karşılaşmalarının üçüncü maçında İstanbul’da Asya Kartalları’na konuk oldu. İTO Yakacık Spor Salonu ev sahipliği yaptığı karşılaşmayı temsilcimiz 57-88 kazanarak seride durumu 2-1’e getirdi ve adını finale yazdırdı. Büyükşehir Belediyesi, B Grubu’nda mücadele edecek.

SERİDE DURUMU 2-1’E GETİRDİ

Türkiye Erkekler Basketbol 2.Lig C Grubu’nda mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü grupta çıktığı 12 maçın 8’ini kazanarak eleme maçı oynamaya hak kazandı. Eleme maçında İstanbul ekibi Asya Kartalları ile eşleşen erkekler ilk maçta rakibini deplasmanda 70-51 mağlup ederken ikinci maçta ise evinde rakibine 71-74 mağlup oldu. Serinin 1-1’e gelmesinin ardından Büyükşehir ekibi 16 Nisan Cuma günü  deplasmanda Asya Kartalları’na konuk oldu. Rakibine fark atarak maçı 57-88 kazanan Büyükşehir Belediyesi finale adını yazdırdı.

24 NİSAN’DA SONA ERECEK

Bugün başlayacak ve 24 Nisan’a kadar sürecek final maçları Kocaeli Kartepe’de fanus düzeninde gerçekleştirilecek. Organizasyonda A Grubu’nda High Touch HT, ABB Egospor, Kadıköy İstanbul SK, Beylikdüzü Basketbol, B Grubu’nda ise Etimesgut Belediyesi, Erzurum BŞB Gençlik, TED Ankara Koleji ve Mersin BBGSK mücadele edecek. Final Grubu karşılaşmalarında gruplarında ilk iki sırayı alan ekipler yarı finalde oynamaya hak kazanacak. Yarı finaller 23 Nisan’da, final karşılaşması ise 24 Nisan’da oynanacak.

“HEDEF TBL”

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, antrenör değişikliğine gitti. Asya Kartalları karşılaşmasında takımın başında ilk maçına çıkan Hikmet Şahin Ateşdağlı, galip gelmesini bildi. Şimdiye kadar birçok takımda antrenörlük yaptığını ifade eden Baş Antrenör Hikmet Şahin Ateşdağlı, Mersin’e yabancı olmadığını, daha önce pek çok kez takımlarla Mersin’e geldiğini belirtti. Ateşdağlı,  şunları söyledi: “Burada bu sene gayet güzel bir oluşum var. Ligin sonu olmasına rağmen keyifli bir organizasyon var. İnşallah daha keyifli hale getirmek için elimizden geleni yapacağız. Takım lige çıkmak için kurulmuş, yani TBL’ye çıkmak için kurulmuş. Şanssızlıklar yaşamışlar. Ondan dolayı biraz aşağıda bitirilmiş, istenilen basketbol sahaya pek yansıyamamış. Mental olarak çok kaliteli oyunculara sahip takım. Aynı zamanda tecrübe olarak da üst düzey bir takım. Bizim de işimiz bu oyuncuları harmanlamak.  Eğer doğru enerjiyi yakalarsak takımla beraber bu turu geçeceğimizi, turdan sonra da turnuva sisteminde çok daha iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum. Takıma güveniyorum. Daha savaşan, daha mücadele eden bir takım organizasyonu bu sene için göreceğiz. Benim buraya gelmekte esas hedefim önümüzdeki seneler. Onun için seneye çok daha erken başlayıp, daha doğru bir yapılanmayla çok daha keyifli bir hale geleceğiz.”

 

Final Grubu karşılaşmalarının programı şu şekilde:

19 NİSAN PAZARTESİ

14.00 ABB Egospor – Kadıköy İstanbul SK

15.00 Erzurum BŞB Gençlik – TED Ankara Kolejliler

16.30 High Touch HT – Beylikdüzü Basketbol

17.30 Etimesgut Belediyesi –Mersin BBGSK

 

20 NİSAN SALI

14.00 Kadıköy İstanbul SK- High Touch HT

15.00 TED Ankara Kolejliler – Etimesgut Belediyesi

16.30 Beylikdüzü Basketbol - ABB Egospor

17.00 Mersin BBGSK - Erzurum BŞB Gençlik      

 

21 NİSAN ÇARŞAMBA

14.00 High Touch HT - ABB Egospor

15.00 Etimesgut Belediyesi - Erzurum BŞB Gençlik

16.30 Kadıköy İstanbul SK - Beylikdüzü Basketbol

17.00 TED Ankara Kolejliler – Mersin BBGSK