“Biz her koşulda tarım alanlarının korunmasından yanayız” | Güney Gazetesi Mersin

“Biz her koşulda tarım alanlarının korunmasından yanayız”

“Biz her koşulda tarım alanlarının korunmasından yanayız”


 

Yenişehir İlçesi Kaleköy Mahallesi’nde betonlaştırılmak istenen tarım arazilerini ziyaret ederek açıklama yapan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, her koşulda tarım alanlarının korunmasından yana olduklarını belirterek, “Beton yenmez, taş, toprak yenmez. Mecliste bu işin elimden geldiği kadar takipçisi olacağım. İş ki bu mesele çözülsün. Burada betonlar yerine bu güzelim ağaçlar, zeytin ağaçları, portakal ağaçları, limon ağaçları boy versin. Bütün amaç ve talebimiz budur” dedi.

HDP Mersin Ekoloji Komisyonu üyeleri, HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, HDP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ali Tanrıverdi ve CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Abdurrahman Yıldız, Yenişehir İlçesi Kaleköy Mahallesi’nde TOKİ tarafından betonlaştırılmak istenen 260 dönümlük tarım arazini yerinde inceleyerek, tarım arazilerinin yok edilmesine karşı direnen bölge halkına dayanışma duygularını iletti.

 

“HİÇBİR İNSANIMIZ RIZASI YOK”

 

İncelemelerin ardından HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Vatandaşlarımız konuştular, analarımız konuştular. Burada 260 dönüm arazinin üstüne beton dökülmesine ilişkin hiçbir insanımızın rızası yoktur. Bu böyle bilinsin. Biz her koşulda tarım alanlarının korunmasından yanayız. Bu insanlarımız yüzyıllardır emeğinin karşılığı olarak burayı cennet bir mekana çevirmişler. Şimdi de bu vatandaşlarımızın haklarının mutlaka devlet tarafından iade edilmesinden yanayız. Mersin ilinde 2002 ile bugün arasında 600 bin dönüm tarım alanı yok edilmiştir. Üzerine beton dökülmüştür. Bu yanlışı sürdürmenin anlamı yok. Beton yenmez; taş, toprak yenmez. Bizim geleceğimiz tarımda. Bu insanlarımızın geleceği tarımda. Ben Tarım Komisyonu üyesiyim ve aynı zamanda Mecliste bu işin elimden geldiği kadar takipçisi olacağım. İş ki bu mesele çözülsün. Burada betonlar yerine bu güzelim ağaçlar, zeytin ağaçları, portakal ağaçları, limon ağaçları boy versin. Bütün amaç ve talebimiz budur.” (Haber Merkezi)