“Bu şekilde kentlere hizmet edemeyiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Bu şekilde kentlere hizmet edemeyiz”

“Bu şekilde kentlere hizmet edemeyiz”


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  2 yıl önceki Atatürk Parkı ile şu anki Atatürk Parkı’nın bir olmadığını belirterek, “Gidip çocuklarınızla rahat gezebilirsiniz. Ama daha önceden çok nahoş durumlar vardı. Kültür Park da aynıydı. Zar zor 2 yıllık ön tahsis aldık. Şimdi projeler devam edecek, tahsis süresi bitti. Yine bir çivi çakamıyoruz. Biz bu şekilde kentlere hizmet edemeyiz” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Nisan ayı toplantısının ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Başkan Seçer, Meclis’te kendisine yöneltilen sorulara  cevap verdi.  Seçer, sahillerle ilgili yapılan değerlendirmeler hakkında şunları söyledi:

“Sahiller halkın malıdır. Hazine’nindir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uhdesindedir ama bunu vatandaş bilmez. Vatandaş şunu biliyor: ‘sahilleri pislik götürüyor, belediyeler nerede?’ Doğal alanlar var, oraya tesisleşme yapılamıyor, kaplumbağa yumurtlama alanları ya da doğal hayatı koruma alanları. Oralarda vatandaşlar denize giriyor, bu imkânı buluyor ama duş alamıyor, affedersiniz bir WC yok. Bunları tabi ki belediye başkanından istiyor. Bu ilçe belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı. Siz herhangi bir tahsis izni olmadan çivi dahi çakamıyorsunuz. Özellikle Mezitli bölgesi içler acısı. Orduevi’ne kadar olan bölüm. Dönemin güvenlikçi bakış açısı böyle bir yapılaşmaya izin vermiş. Deniz orada kesiliyor, ondan sonrası dönüp ilerden tekrar sahile inebiliyorsunuz. Onun da gözden geçirilmesi lazım. Hani turizme önem veriyoruz, belediyeler ne yapıyor, bir şey yapmıyor diye de hayıflanıyorlar. Ya da bir yerde bir işlem yapacaksınız yine tahsis istersiniz, özellikle son 1.5 yıldır çok büyük zorluklar çekiyoruz arkadaşlar. Bunu kabul etseniz de etmeseniz de.”

Atatürk Parkı ve Kültür Park’ta her türlü düzenlemeleri yaptıklarını yineleyen Seçer, “ Yürüme yolunu düzenledik, temizledik. Oraya güvenlik verdik, temizlikçi verdik, tuvaletini yaptık, her şeyini yaptık. Ama üzerine bir şeyler yapmak istiyoruz. Şu anda proje hazır, ihaleye çıkamıyoruz. Siz de bilirsiniz. Tahsisi olmayan bir Hazine arazisini ihaleye çıkarmam mümkün değil. Onun için bizi engelliyor diyorum” dedi. Tahsisle ilgili başvurularını nezaketle takip ettiklerini vurgulayan Seçer, “Ama bunların bize verilmesi sanki iktidarın CHP’li belediyelere ya da belediyelere topyekûn bir lütfu gibi algılanmasın. Bu halkın malı. Ben de halkı temsil ediyorum. Bu talepler doğaldır. Umut ediyorum en kısa sürede bu sorunların üstesinden geliriz” diye konuştu.

 

PARKOMAT KONUSUNDA ESNAFTAN DA DESTEK İSTEDİ

 

Meclis’te ‘Parkomat’ konusu da gündem dışı olarak görüşüldü. 2 yıl önce Meclis kararı ile başlattıkları Parmokat uygulamasının belediyelere bir gelir kaynağı gibi göründüğünü ifade eden Başkan Seçer, “Şu anda biz yaklaşık olarak aylık 40 ile 50 bin lira gibi eksideyiz. Yani cebimizden para ödüyoruz. Burada amaç esnafımızın selameti. Ama gördük ki parkomatlar da bir çare olmadı. Neden olmadı? İnsanlar para ödemiyor, ‘yasal bir zorunluluk değil’ diyor, ödemeden gidiyor. İlk günlerde çok yoğun oldu, çalışan arkadaşlarımıza fiili saldırılar dahi oldu. Kaldı ki esnaf kendi arabalarını park ediyor, onlar dahi para ödemiyor. Esnafın bir kere bu konuda bize yardımcı olması lazım” dedi.

Seçer, Parkomat uygulamasını Ramazan sonuna kadar durduklarını bildirerek, 400 araçlık katlı otoparkla ilgili inşaatın devam ettiğini, 2021 yılı sonunda biteceğini söyledi. Cep otoparklarının sayısının 4’e çıktığını, Ulu Çarşı’nın altındaki Büyükşehir’e ait olan otoparkı da bünyelerine katacaklarını kaydeden Seçer, “Parkomatı isteyen yurttaş da var istemeyen yurttaş da var. Ağırlıklı olarak esnafımız istiyor. Problem yok. Yurttaşlarımız bir bedel ödediği için istemiyor. Biz bunu otoparkla çözeceğiz, öyle görünüyor” dedi. (Haber Merkezi)