Fatura kabardı, meclis gerildi | Güney Gazetesi Mersin

Fatura kabardı, meclis gerildi

İlçe belediyelerine aktarılmak üzere MESKİ tarafından tahsil edilen evsel atık bedellerinin su faturalarında ayrı bir bölümde gösterilmesi belediye başkanlarını karşı karşıya getirdi.

Fatura kabardı,  meclis gerildi


 

ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayı olağan toplantısında su faturası tartışası vardı. İlçe belediyelerine aktarılmak üzere MESKİ tarafından tahsil edilen evsel atık bedellerinin su faturalarında ayrı bir bölümde gösterilmesine tepki gösteren Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, toplantıdan önce yazılı bir açıklama yaparak “Bizim evsel katı atık vergisinden haberimiz yok” dedi.

Meclis oturumunda konuyu gündeme getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bu alınan paraların, katı atık vergisinin Büyükşehir Belediyesi ile alakası yoktur. Biz kendi payımıza düşeni almayacağız dedik, almıyoruz. Bazı ilçe belediyeleri de almıyor. Ama Anamur alıyor. Anamur’da alınan her delikli kuruş Anamur Belediyesinindir. Merkez ilçelerde alınan her delikli kuruş o ilçe belediyesinindir. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bir kuruş almadık” dedi.

Seçer’in konuşması sırasında Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, “Biz para almadık” diye bağırdı. Bunun üzerine Seçer, “Alıyorsunuz, bunlar hesabınıza aktarılacak. Almanyın. Biz almıyoruz, siz de almayın” diye karşılık verdi.