İletişim Söyleşileri sürüyor | Güney Gazetesi Mersin

İletişim Söyleşileri sürüyor

İletişim Söyleşileri sürüyor


 

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “İletişim Söyleşileri” etkinliği, çevrimiçi ortamda öğrencileri sektörün önemli isimleriyle buluşturmaya devam ediyor. Söyleşinin bu haftaki konuğu Böcek Yapım Şirketi kurucularından yapımcı Oğuz Peri oldu.

MEÜ İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Gürhan Topçu’nun moderatörlüğünde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinliğe, İletişim Fakültesi öğrencileri ve öğretim elemanları katıldı. Söyleşi Mersin Üniversitesi Radyosu’ndan da canlı olarak yayınlandı.

1993 yılında Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan Oğuz Peri, bir prodüksiyon şirketinde stajyer olarak başladığı meslek hayatında, Yahşi Batı, Aşk Tesadüfleri Sever, Kelebeğin Rüyası, Ertuğrul 1890 gibi sinema filmlerinin yanı sıra birçok reklam filminde de yapımcılık görevini üstlendi.

Etkinlikte öncelikle ilk sinema seti tecrübesi olan ve yapım asistanlığı görevini yürüttüğü Eşkıya filmine değinen Oğuz Peri, Türkiye’de 1990’larda teknik altyapının düzelmeye başladığı bir geçiş döneminde sektöre adım attığını ve şu anda prodüksiyon anlamında iyi bir noktaya gelindiğini aktardı. İletişim Fakülteleri’nin mezun vermesiyle birlikte sektörde önemli gelişmeler yaşandığını da belirten Peri, ekip niteliği anlamında Avrupa’daki birçok ülkeden ileri olduğumuzun da altını çizdi.

Yapımcılığın, yaratıcılık, iletişim ve organizasyon yeteneği gerektiren bir iş olduğunu paylaşan Peri, staj yapacak öğrencilere çalışacakları ekiple iyi bir diyalog kurmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Peri ayrıca, işin mutfağında olup ön hazırlık aşamalarını görmenin ilerleyen süreçlerde öğrencilere çok önemli kazançlar sağlayacağını da ifade etti.

Etkinliğin devamında öğrencilerin sektöre ilişkin sorularını yanıtlayan Peri, dijitalleşmeyle birlikte ‘hız’ faktörünün önem kazandığını ve bu noktada yaratıcı çözümler sunabilmenin fark yaratacağını belirtti.

Etkinliğin sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu söyleşiye çevrimiçi ortamda katılarak, aktardığı değerli bilgiler için Oğuz Peri’ye İletişim Fakültesi adına teşekkürlerini sundu.(Haber Merkezi)