Denetim raporu Mustafa Gültak’ı terletti | Güney Gazetesi Mersin

Denetim raporu Mustafa Gültak’ı terletti

Denetim raporu Mustafa Gültak’ı terletti


ABİDİN YAĞMUR

 

Akdeniz Belediye Meclisi Denetim Komisyonu’nun raporu Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a toplantıda zor anlar yaşattı. İhaleler konusunda eleştiri oklarının hedefi olan Gültak, eleştirilere yanıt verirken 2012 yılına kadar uzanan geçmiş yönetimlere gönderme yaptı.

 

*Akdeniz Belediye Meclisi Denetim Komisyonu raporuna göre, belediye 7 milyon 101 bin liralık doğrudan temin harcaması yaptı. Bu rakamın 4 milyon 82 bin liralık kısmı 7 firmaya ödendi. Bu 7 firmanın hissedarlarının aynı kişiler olduğu tespit edildi.

 

*Belediye 2020 yılında 23 adet ihale yaptı. Bu ihalelerden 6’sı iptal edildi, 6 ihale açık ihale usulü ile yapıldı, 5 ihale pazarlık usulü ile yapıldı. Yapılan bu ihalelerin yüzde 36’sının açık ihale usulü ile, yüzde 64’nün de pazarlık usulü ve direkt olarak verilerek yapıldığı tespit edildi.

 

*Pandemi döneminde 245 bin ekmek dağıtıldı. Doğrudan temin ile yapılan iş için sadece 1 firmadan fiyat alındı ve iş o firmaya verildi. Ekmek bakkal fiyatı 1 lira olmasına karşın 245 bin ekmeklik ihalede de ekmek fiyatı 1 liraydı.

 

*Akdeniz Belediyesi 1 yılda internet sitesi reklamları için 522 bin lira harcama yaptı. Bu para 39 internet sitesi için verilen reklamlara ödenen paraydı ancak paranın 461 bin lirası 6 site arasında paylaştırıldı.

 

GÜLTAK ÖNCEKİ YÖNETİMİ SUÇLADI

 

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Güktak, Denetim Kurulu’nun raporu üzerine açıklamalarda bulundu. Gültak, ihaleleri Kamu İhale Kurumundan izin alarak yaptıklarını ileri sürdü ve önceki yönetimin ihalelerindeki hataları hatırlatarak kendini savundu.