“Özel çocuklarımız sosyal hayata katılmalı” | Güney Gazetesi Mersin

“Özel çocuklarımız sosyal hayata katılmalı”

“Özel çocuklarımız sosyal hayata katılmalı”


 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Otizm Farkındalık Günü” dolayısıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe katılarak özel çocuklar, aileleri ve eğitmenlerle bir araya geldi. 

Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde düzenlenen buluşmada Başkan Gültak, otistik çocuklarla sohbet etti, onlarla birlikte gökyüzüne mavi balonlar uçurdu, spor yaptı ve şarkılarına eşlik etti. Gültak, özel çocuklarla birlikte ellerini maviye boyadı, çocuklarla birlikte boyadığı ellerini duvara işledi.

Otizmin, şeker, kanser ve AIDS dâhil birçok hastalıktan daha fazla gözlendiğine de işaret eden Başkan Gültak; “Dünya genelinde kabul edilen otizmden etkilenen birey sayısının 2 milyona yaklaştığı düşünülmektedir. Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi'nin son verilerine göre, dünya üzerinde doğan 54 çocuktan 1’ine otizm tanısı konmaktadır. Otizmli bireylerin sosyal hayatta yer alabilmeleri, en temel hedeflerimiz arasındadır. Akdeniz Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)