“Kamu destek vermeli” | Güney Gazetesi Mersin

“Kamu destek vermeli”

“Kamu destek vermeli”


 

Yenişehir Belediye Meclis üyeleri Mersin Cemevini ziyaret etti. Alevi Bektaşi Federasyonu İnanç Kurulu ve Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, meclis üyelerini selamlayarak Cemevi işleyişi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Kılavuz, Yenişehir Belediyesi Meclis üyelerinin Cemevini ziyaret etmelerinden memnuniyet duyduğumuzu belirtti. Kılavuz, Yenişehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla Cem Salonunun tamirat ve tadilatına verilen destekten dolayı Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e ve tüm meclis üyelerine teşekkür etti. 

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın da cemevinin tamirat ve tadilatında verdiği destek için Kılavuz teşekkür etti.

Meclis üyesi Abdurrahman Yıldız cemevinde yaptığı konuşmada “İnanç özgürlüğü, insan hakları meselesidir. İnsanların inançlarını yaşaması için kamu kurumların destek vermesi gerekmektedir. Mecliste Cemevi ile ilgili alınan kararlar halklar ve inançlar arasında barış ve huzuru getirmektedir” diye konuştu.

Meclis Üyeleri, Mersin Cemevi Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Cem Salonundaki çalışmaları inceleyerek ayrıldı. (Haber Merkezi)