Nükleer şirket resim yarışması düzenliyor | Güney Gazetesi Mersin

Nükleer şirket resim yarışması düzenliyor

Nükleer şirket resim yarışması düzenliyor


 

Akkuyu Nükleer A.Ş., 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, çocuklar için resim yarışması düzenliyor. Ulusal düzeyde gerçekleştirilecek yarışmaya başta Türkiye’nin ilk nükleer güç santralinin inşa edildiği Mersin olmak üzere Türkiye’nin her yerinden çocuklar katılabilecek.

Akkuyu Nükleer A.Ş.’den yapılan açıklamaya göre, başvuruları 1 Nisan itibariyle başlayan yarışmaya, 15 Nisan 2021 tarihine kadar 6 ve 14 yaş arasındaki çocuklar başvuru yapabilecek. 6 ila 10 ve 11 ila 14 yaşlar için 2 ayrı kategoride düzenlenecek olan yarışmanın ardından tüm katılımcılara anı olarak elektronik sertifika gönderilecek. Her kategoride 5 kazananın belirleneceği yarışmada kazananlara, Akkuyu Nükleer A.Ş.’den çizim setleri ve çeşitli hediyeler verilecek. Kazananlar için ayrıca bir aylık çevrimiçi resim kursuna katılım hakkı da sağlanacak.

Yarışmacıların resimleri; teknik performans, sanatsal ifade ve yarışma temasına uygunluk açılarından değerlendirilecek. Yarışmanın bu yılki teması ise “Temiz Gelecek için Temiz Enerji” olacak. Katılımcılar, çalışmalarında nükleer santrallerin artan enerji talebinin karşılanması açısından öneminin yanı sıra, sera gazı üretmeyerek gelecek nesiller için çevrenin korunmasını sağlayan bir güç kaynağı olma özelliğini de vurgulayacak.

Katılımcılar yaptıkları resimleri taratarak veya fotoğrafını info-mersin@akkuyu.com e-posta adresine “Akkuyu Nükleer Resim Yarışması” başlığıyla göndererek yarışmaya katılabilecek. (İHA)