İçel Sanat Kulübü’nden yeni bir eser | Güney Gazetesi Mersin

İçel Sanat Kulübü’nden yeni bir eser

İçel Sanat Kulübü’nden yeni bir eser


Mersin'de kent kültürüne ve tarihine katkıları ile bilinen avukat, yazar ve araştırmacı Şinasi Develi'nin yazıları kitaplaştırıldı. Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Develi adına Baha Sadık Akıner tarafından derlenen 'Şinasi Develi'nin Kaleminden Bize Kalan Anılar' kitabı İçel Sanat Kulübü'nde okurlarıyla buluştu.

İçel Sanat Kulübü'nde yapılan basın açıklamasına, İçel Sanat Kulübü Başkanı Mecit Baskın, Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş ve Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fazıl Tütüner katıldı.

Şinasi Develi'nin adeta Mersin''in belleği ve hafızası olduğunu belirten İçel Sanat Kulübü Başkanı Mecit Baskın, "Değerli büyüğümüz, avukatımız, yazarımız sevgili merhum Şinasi Develi'yi burada anıyoruz. Kendisi rahmetli olana kadar kulüp dergilerimizde, dergilerimizin neredeyse 72 sayısında çok güzel yazılar yazdı. Kentimizin adeta belleği ve hafızası olmuştur. Gerek kişiliği, gerek bıraktığı ışıkla gönlümüzde hep yaşayacaktır. İlk kent ödülü kendisi adına düzenlendi ve Turan Ali Çağlar hocamız almıştı. Şinasi Develi adının yaşatılmasına yapılacak her türlü organizasyonda olmak isteriz. Şinasi Develi bu dünyadan göç etmiş olsa da bizlere izler bıraktı. Yazdığı yazılarla içimizde, gönlümüzde yaşayacak bir büyüğümüzdür. İçel Sanat Kulübü olarak, 2020 yılında kaybettiğimiz Mersin'in belleği sayın Şinasi Develi'nin anısına, kulübümüz bültenlerinde yayınlanmış değerli yazılarından oluşan ‘Şinasi Develi'nin kaleminden, Bize Kalan Anılar' adlı kitabımız yayınlanmıştır. İçel Sanat Kulübü olarak Şinasi Develi'nin dergimize yazdığı yazılarından kitap oluşturma hedefi koyduk ve şimdi bu hedefi gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyim" dedi.