İletişim Söyleşileri Demirkır’ı ağırladı | Güney Gazetesi Mersin

İletişim Söyleşileri Demirkır’ı ağırladı

İletişim Söyleşileri Demirkır’ı ağırladı


Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “İletişim Söyleşileri” etkinliği çevrimiçi ortamda öğrencileri sektörün önemli isimleriyle buluşturmaya devam ediyor. Söyleşinin bu haftaki konuğu Habertürk Sağlık Editörü Demet Demirkır oldu.

MEÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceren Yeğen’in moderatörlüğünde  çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinliğe, İletişim Fakültesi öğrencileri ve öğretim elemanları katıldı. Söyleşi Mersin Üniversitesi Radyosu’ndan da canlı olarak yayınlandı.

Etkinlikte bilim haberciliğinin bir kolu olan sağlık haberciliği hakkında bilgi veren Demirkır, kitle iletişim araçları yoluyla halkı bilgilendirmenin oldukça önemli bir görev olduğunu belirtti. İlaçlar, tedavi yöntemleri ve sağlıkla ilgili buluşların yer aldığı sağlık haberciliğinde bilimi sürekli takip etmenin gerekliliğine değinen Demirkır, dünyada yaşanan Covid-19 pandemisiyle birlikte bu habercilik alanının öneminin arttığını kaydetti.

Medyada sağlıkla ilgili haberlere yer verirken nesnellik, doğruluk gibi ölçütlere ve etik ilkelere çok dikkat etmek gerektiğini ifade eden Demirkır, dijital medyada hızlı bir şekilde bilgi yayılabildiğini, bu noktada kaynağın doğruluğundan emin olmak gerektiğini aktardı.

Sağlık haberciliğinin üniversitelerde ders müfredatına girmesinin öğrencilerin ilgi alanlarını tespit edebilmeleri noktasında önemli bir adım olduğunu belirten Demirkır, alanda tecrübe kazanmak isteyen öğrencilere de tavsiyelerde bulundu.

Etkinliğin sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu söyleşiye çevrimiçi ortamda katılarak, aktardığı değerli bilgiler için Demet Demirkır’a İletişim Fakültesi adına teşekkürlerini sundu. (Haber Merkezi)