‘Benim Özüm Sözlerimdir’ kitabı çıktı | Güney Gazetesi Mersin

‘Benim Özüm Sözlerimdir’ kitabı çıktı

‘Benim Özüm Sözlerimdir’ kitabı çıktı


NİHAT ALTUNTAŞ

 

Uzun yıllar erkek berberi olarak çalışan Mehmet Gürateş’in yaşamın içinden çıkan ders niteliğindeki sözler içeren ‘Benim Özüm Sözlerimdir’ kitabı okuyucularıyla buluşuyor. Bin 300’e yakın özlü sözlerin yer aldığı kitabıyla Gürateş, insanların ruhuna dokunmayı ve sözleriyle hayatta kalıcı olmayı hedefliyor.

Mersin’de yaşayan 62 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Mehmet Gürateş, 300’e yakın özlü sözlerine yer verdiği ilk kitabını 2010 yılında çıkarmıştı. Bin 300’e yakın özlü sözün ve şiirlerinin yer aldığı ikinci kitabı ile okuyucusuyla buluşan Gürateş, insanların ruhuna dokunmayı ve sözleriyle hayatta kalıcı olmayı hedefliyor.

Kitaplarıyla öncelikle çocukları ve eşinden büyük destek aldığını söyleyen Gürateş, en büyük yaşama kaynağının sanatla uğraşmak olduğunu söyledi. “Ölümsüz olmak sanatla kazanılır” ifadesini kullanan Gürateş, “Eğer bunu başarabiliyorsam, dünyanın en mesut insanı olurum. Benim için ölümsüz olmak özlü sözler ile yerini buluyor. Konfüçyus, asırlar önce yaşamış bir insan ve günümüz insanları tarafından hala yaşatılıyor.  Neden ben de onun kadar yaşamayayım? Yani ölüp gitmek önemli değil, önemli olan geride bıraktıkların. İnşallah bunda muvaffak olurum. İnsanlara güzellikler bırakmak hayatta en büyük dileğim” dedi.