Bu kez doktorlar sahnede | Güney Gazetesi Mersin

Bu kez doktorlar sahnede

Bu kez doktorlar sahnede


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 14 Mart Tıp Bayramı için sağlık emekçilerinin sahne aldığı “İyiliğe Şarkılar Konseri” düzenledi. Mersin Tabip Odası Doktorlar Korosu’nun söylediği şarkılar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yayınlandı.

Mersin Büyükşehir’in “İyiliğe Şarkılar” konserinde sahneye çıkan Toroslar Halkkent Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Aile Hekimi Reyhan Gül Baloğlu, salgın nedeniyle daha zor bir süreç geçirdiklerini belirtti. Tıp Bayramı’nı daha güzel şartlarda kutlamak istediklerini ifade eden Baloğlu, “Açık ortamda birkaç arkadaş bir araya gelip çalıp söylemeye başlamıştık. Sonra Büyükşehir bize ‘bizim için de söyler misiniz, bütün doktorlar için bir şey yapalım’ dedi, çok hoşumuza gitti. Müzik, sanat stres atmak için birebir” dedi.

 

“PANDEMİ SÜRECİNDE BELEDİYELERLE ÇOK İYİ İLİŞKİ KURDUK”

 

Mersin Şehir Hastanesi Nefroloji Uzmanı Jini Güneş de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlediği etkinliğin anlamlı olduğuna dikkat çekti. Güneş, “Çok heyecan verici, hiçbirimizin sahne deneyimi yok. Zaman zaman haddimizi aşıyor muyuz diye de düşünüyoruz ama bir parça eğlenmeye biraz da aslında moralimizi iyi tutmak için birtakım araçlarımız olduğunu göstermeye de ihtiyacımız var gibi geliyor” diye konuştu.

 

“MÜZİĞİN TEDAVİ EDİCİ ETKİSİNDEN FAYDALANIYORUZ”

 

Mersin Şehir Hastanesi’nde Farmakoloji Uzmanı Mehtap Pektaş ise yaşadıkları süreçten ve müzikle olan bağlarından şu sözlerle bahsetti:

“En yakın iş arkadaşlarımızı kaybettik maalesef. Tabi hem arkadaşı kaybetme hem de ölüm korkusu gibi ciddi kaygılar geçiriyoruz. Tabi biz bu rehabilitasyonu aslında müzikle yapıyoruz. Bu bizi gerçekten rehabilite ediyor, tedavi ediyor. Pandemi sürecinden bir nebze de olsa uzaklaşmamızı sağlıyor. Müziğin tedavi edici etkisinden faydalanıyoruz.”

 

“EN BAŞINDAN BERİ SAĞLIK EMEKÇİLERİNİ DESTEKLEDİLER”

 

Yenişehir Mehmet Adnan Özçelik Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Aile Hekimi Mahir Baloğlu da salgın sürecinde belediyelerin sunduğu desteğe dikkat çekerek, “Mersin’de olmak bizim için bu anlamda bir şans. Çünkü Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyeler baştan beri sağlık emekçilerini desteklediler” ifadelerine yer verdi.