Sağlık kahramanlarının adı Toroslar’da yaşayacak | Güney Gazetesi Mersin

Sağlık kahramanlarının adı Toroslar’da yaşayacak

Sağlık kahramanlarının  adı Toroslar’da yaşayacak


 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, salgınla mücadelede ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarına 14 Mart Tıp Bayramı'nda en anlamlı hediyeyi verdi.  Yılmaz; "Sağlık çalışanlarımız, bu zor süreçte “Yaşamak mı, yaşatmak mı?” sorusuna ‘yaşatmak’ diye cevap verdiler. Ve canları pahasına var güçleriyle bu mücadeleyi omuzladılar" dedi.

 

Toroslar Belediyesi, pandemi döneminde fedakarca çalışan ve bu uğurda yaşamını yitiren sağlık çalışanlarını anmak amacıyla "Sağlık Kahramanları" adını verdiği anıt parkın açılışını gerçekleştirdi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, AKP Mersin Milletvekili Hacı Özkan, MHP Mersin Milletvekilleri Olcay Kılavuz, Baki Şimşek, , Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin İl Jandarma Komutanı Necip Çarıkcıoğlu, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin siyasi parti ve  STK temsilcileri, mahalle muhtarları, sağlık çalışanları ile hayatını kaybeden sağlık kahramanlarının aileleri katıldı.

Korukent Mahallesi, Şehir Hastanesi'nin güneyinde bulunan 2 bin metrekare alandaki parkın açılışında duygulu anlar yaşandı.

Mersin'de Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden 19 sağlık çalışanının kaidelerinin yer aldığı parkın açılışında yaşamını yitiren sağlık kahramanlarının ailelerine plaket de takdim edildi.

 

"BU PARK, TÜRKİYE’NİN HER KÖŞESİNDE GÖREV YAPAN TÜM SAĞLIK KAHRAMANLARININDIR"

 

Türk milletinin bugüne kadar birçok badirenin üstesinden el birliğiyle geldiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz; "İnanıyoruz ki bütün dünyayı etkisi altına alan bu salgını yine milli birlik ruhuyla en kısa zamanda atlatacağız" dedi.

Virüsle savaşın en ön cephesinde yer alan sağlık çalışanlarının hiç bir zaman mücadeleden vazgeçmediklerini belirten Başkan Yılmaz; "Hepimiz biliyoruz ki, kahramanlık sadece savaş cephelerinde olmaz. Bizler, sağlık çalışanlarımızın sabırla, fedakârlıkla verdikleri bu mücadeleye hep birlikte şahit olduk.  Bu yüzden gece gündüz demeden mücadele eden ve bu uğurda hayatını kaybeden sağlık kahramanlarımızın anısını yaşatmak için hayata geçirdiğimiz Sağlık Kahramanları Anıt Parkımızın açılışını yapmaktan onur duyuyoruz. Bugün gururla ifade etmeliyiz ki, Türkiye, bu dönemi sağlık başta olmak üzere her alanda tüm dünyanın takdirini kazanan bir başarıyla yönetmektedir. Başta devletimiz, Cumhurbaşkanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız olmak üzere emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bu mücadelede yaşamını yitiren sağlık çalışanlarımıza Allah'tan rahmet, görevi başında olanlara sağlıklı ömürler diliyorum. Toroslar Belediyesi olarak her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Bu anıt park sadece Toroslar’ın değil, sadece Mersin’in değil, Türkiye’nin her köşesinde görev yapan tüm sağlık kahramanlarınındır. Tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı da kutluyorum" şeklinde konuştu.

 

VALİ SU: " BÖYLE ANLAMLI BİR PARK'IN AÇILIŞINDA BULUNMAKTAN ONUR DUYDUM"

 

Mersin Valisi Ali İhsan Su da Sağlık Kahramanları Parkı'nın Türkiye'ye, Mersin'e ve Toroslar'a hayırlı olmasını dileyerek; "Ülkemiz, Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde pandemi sürecini en iyi yöneten ülkelerin başında geliyor. Toroslar Belediye Başkanımızın sağlık çalışanları için hayata geçirdiği Sağlık Kahramanları Parkı'nın açılışını yapmaktan onur duyuyoruz. Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren sağlık kahramanlarımızı unutmayacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından,  bir kadın ve bir erkek doktorun anıtının ve kaidelerinin bulunduğu Sağlık Kahramanları Anıt Parkı'nın açılışı, protokol üyeleri ile birlikte yapıldı.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının aileleri de parkın açılışında duygu ve düşüncelerini paylaşarak böyle anlamlı bir projeyi hayata geçirdiği için Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a minnet duyduklarını söyledi. (Haber Merkezi)

 

İşte parkta adı yaşayacak 19 sağlık kahramanı

 

Dr. Turgut Erkutlu -İç Hastalıkları Uzmanı

Dr. Kemal Aslan-Anestezi Uzmanı

Cemil Karakaş-Biyolog

Dr. Necmi Arslan -Mikrobiyoloji Uzmanı

Dr. Mehmet Yaşar Karabacak-Aile Hekimi

Diş hekimi Murat Pazarbaşı-Diş Hekimi

Dr. Nezih Aydoğan-Aile Hekimi

Dr. Doğan Yıldırım -Genel Cerrahi Uzmanı

Dr. Erdinç Şahin -Aile Hekimi

Dr. Nuri Ocak-Genel Cerrahi Uzmanı

Dr. Soyer Şimşek-İç Hastalıkları Uzmanı

Sıtkı Aslan-Eczacı

Kadir Salduz-Sağlık Memuru

Mehmet Tevfik Yardak-Laboratuvar Teknisyeni

Mustafa Doğan-Eczane Teknisyeni

Nedret Yılmaz-Diş Hekimi

Ramazan Ak -Hemşire

Ramazan Öz-Eczane Teknisyeni

Rasim Güçlü-Ambulans Şöförü