Sabah otobüsünü sürüyor, akşam sanatla uğraşıyor | Güney Gazetesi Mersin

Sabah otobüsünü sürüyor, akşam sanatla uğraşıyor

Sabah otobüsünü sürüyor, akşam sanatla uğraşıyor


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak çalışan Merve Sağ, sabah otobüs sürüyor, akşamları ise sanatla uğraşıyor. Sağ, sanatla uğraşmaktan hiçbir zaman vazgeçmediğini belirterek “Kadın istedikten sonra her şeyi yapabilir. Hem otobüsü sürüyorum hem de heykel çalışmamı yapabiliyorum” dedi.

 

Resim öğretmenliği mezunu Merve Sağ, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde sabahları otobüs sürüyor, akşamları sanatla uğraşıyor. 30 yaşındaki Sağ, küçüklük hayalinin şoförlük olduğunu belirtti. Kendisine ‘olmaz, yapamazsın’ denileni başaran Sağ, sanatla arasındaki bağı da koparmadı. Yaptığı Atatürk büstünü çalıştığı birime kazandıran Sağ, “Kadın istedikten sonra her şeyi yapabilir” dedi.

 

1 YIL ÖNCE BELEDİYENİN ŞOFÖRLÜK SINAVLARINA GİRMİŞTİ

 

Büyükşehir Belediyesi, 10 Şubat 2019’da 184 otobüs şoförü alımı için ilana çıktı. 744 adayın katılımıyla gerçekleştirilen mülakatların sonucunda 450 aday son aşama olan direksiyon sınavına girmeye hak kazandı. Sınava girenlerden birisi de Merve Sağ oldu. Sağ, bir yıl önce sınav için oturduğu şoför koltuğunda şunları söylemişti;

“Ben bu işi erkek işi olarak görmüyorum ve başaracağıma inanıyorum. Bence artık eşitliğin oluşması gerekiyordu ve Başkanımız kentimizde bunu sağlamaya başladı. Ben de erkek işi olarak görülen bu işi başararak, devamlılığı sağlamak istiyorum.”

 

‘OLMAZ, YAPAMAZSIN’ DENİLENİ BAŞARDI

 

Merve Sağ, işe alınmaya hak kazanarak Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak göreve başlayan kadınlardan birisi oldu. Sağ, bir yıl boyunca trafik yoğunluğuna, zorlu yollara ve toplum baskısına aldırmadan görevini başarıyla sürdürdü. Kendisine ‘olmaz, yapamazsın’ diyenlere inat küçüklük hayalinden vazgeçmeyerek kadınların da otobüs kullanabileceğini herkese gösterdi. Şoför kabini Sağ’ın yuvası oldu.

 

ŞOFÖR ARKADAŞLARI DA SAĞ’A DESTEK VERDİ

 

Merve Sağ, yaptığı Atatürk büstünü çalıştığı birimin girişine özenle yerleştirdi. İşini de sanatını da severek icra ettiğini vurgulayan Sağ, “Bir senedir de görevimi en iyi şekilde icra etmeye çalışıyorum. Kadın istedikten sonra her şeyi yapabilir. Hem otobüsü sürüyorum hem de heykel çalışmamı yapabiliyorum” dedi. Sağ, büstün yapılış aşamasından birime yerleştirilme aşamasına kadar çalışma arkadaşlarının da büyük desteğiyle karşılaştığını sözlerine ekleyerek, “Atatürk zaten her zaman kalbimizde. Şoför abilerimiz, ablalarımız da sağ olsunlar çok yardımcı oldular. Kaideyi beraber hazırladık. Sadece Atatürk büstünü ben tasarlamış oldum. Ama güzel bir sonuç ortaya çıktı” diye konuştu.

Kaidenin hazırlanmasında yardımcı olan şoförlerden Bülent Mavi ise “Merve Hanım yaptı, eline sağlık. Çok da güzel oldu. Amirliğimize böyle bir büst gerekiyordu. Etrafıyla ilgili biz kendisine yardımcı olduk. Hep beraber buraları düzelttik yaptık” dedi. (Haber Merkezi)