Mersin turuncu listede | Güney Gazetesi Mersin

Mersin turuncu listede

Mersin turuncu listede


 

Sağlık Bakanlığı kademi olarak normalleşmeye geçilmesini öngören ve illerin 4 gruba ayrıldığı bir liste hazırladı. Koronavirüs vaka sayısına göre hazırlanan listede düşük riskli iller mavi, orta riskli iller sarı olarak işaretlendi. Kademeli normalleşmeye ilk önce bu iller geçecek. Mersin ise yüksek risk anlamına gelen turuncu listede. Mersin’in dört bir yanındaki iller de ya turuncu listede ya da çok yüksek risk anlamına gelen kırmızı listede yer alıyor.

Pazartesi günü yapılacak olan Kabine toplantısı sonrası açıklanacak kararlar merakla beklenirken, kademeli normalleşecek illerin listesi belli oldu. Sağlık Bakanlığı verilerine göre hazırlanan kırmızı, turuncu, sarı ve mavi gruplarda bulunan illerde kademeli normalleşme yapılacak.

Pazartesi gününden itibaren kademeli normalleşmeye geçecek olan Türkiye’de iller kırmızı, turuncu, sarı ve mavi liste olmak üzere dört gruba ayrıldı. Buna göre kırmızı ve turuncuda yer alan illerde kısıtlamaya devam edilecek. Sarı listedeki illere kısmi kısıtlama olurken, mavi listedeki illerde ise normalleşme adımları atılacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelere gönderilen 'Nüfusa Göre Vaka Sayıları'na  göre ayrılan listeler şu şekilde:

 

MAVİ: DÜŞÜK KORONAVİRÜS RİSKİ

 

Mavi listeye girmeyi başaran iller kontrollü normalleşecek. Yüz binde 10'un altında vaka görülen iller şunlar: Hakkari, Muş, Şırnak, Batman ve Iğdır.

 

SARI: ORTA KORONAVİRÜS RİSKİ 

 

Sarı listede bulunan illerde kısmi kısıtlama uygulanacak. Yüz binde 11-35 arası vaka görülen iller şunlar:  Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Kahramanmaraş, Mardin, Tunceli, Uşak, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Bartın ve Karabük.

 

TURUNCU: YÜKSEK KORONAVİRÜS RİSKİ

 

Turuncu listede bulunan illerde kısıtlamaların devam etmesi bekleniyor. Yüz binde 36-100 arası vaka görülen iller şunlar:  Adana, Amasya, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Hatay, Mersin, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Yozgat, Zonguldak, Kırıkkale, Ardahan, Yalova, Kilis ve Düzce.

 

KIRMIZI: ÇOK YÜKSEK KORONAVİRÜS RİSKİ

 

Kırmızı listede yer alan illerde ek tedbirler alınması planlanıyor. Yüz binde 100'ün üstünde vaka görülen iller şunlar: Adıyaman, Giresun, Konya, Ordu, Sakarya, Samsun, Rize, Tokat, Trabzon, Aksaray, Karaman ve Osmaniye. (Haber Merkezi)

 

Yüz yüze eğitim için gözler

 Hıfzıssıhha Kurulu’nda olacak

 

Mersin Valiliği koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Valilik, kısıtlamaların kaldırılmasıyla ilgili atılacak adımların bugün toplanacak kabine toplantısından sonra belli olacağını açıkladı.

Pandemi kısıtlamaların gevşetilmesiyle ilgili atılacak adımlar herkes tarafından merak konusu oldu. Mersin Valiliği de yayınladığı basın duyurusunda koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesiyle ilgili atılacak adımların kabine toplantısı sonrası belli olacağını duyurdu.

Valilik açıklamasında, “Yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle başlanabilecektir. 1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde her ilimizde içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarımızca gerekli adımlar atılacaktır” denildi.