Dünya Sağlık Örgütü Covid-19 salgınının ne zaman biteceğini açıkladı | Güney Gazetesi Mersin

Dünya Sağlık Örgütü Covid-19 salgınının ne zaman biteceğini açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü Covid-19 salgınının ne zaman biteceğini açıkladı


 

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, koronavirüs salgınının 2022 yılında biteceğini söyledi.  Kluge, en zor zamanların geride kaldığını dile getirerek, “ Virüs hakkında artık daha fazla bilgiye sahibiz. 2022’nin başlarında salgının sona ereceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Danimarka devlet yayını DR’a açıklamalarda bulunan Dr.Hans Kluge, yeni tip koronavirüs salgınının 2022 yılının başında sona ereceği açıklamasında bulundu.  En zor zamanların geride bırakıldığını söyleyen Kluge, virüsün ilk yayılmaya başladığı 2020 yılına göre virüs hakkında daha fazla bilgiye sahip olunduğunu söyledi. Kluge, “Virüs olmaya devam edecek, ancak kısıtlamalara ihtiyaç olacağını düşünmüyorum” dedi.

 

MUTASYONLARIN OLMASI NORMAL

 

Covid-19’un mutasyona uğramasını da değerlendiren Kluge, “Mutasyonların olması normal. Virüsün bulaştığı kişiye uyum sağlamaya çalışıyor ancak mutasyonların hızlı yayılmasının bizi de endişelendiriyor. Ama mutasyonların virüsü kontrolden çıkartacağını düşünmüyorum. Ancak sağlık sistemleri baskı altında olan ülkelerdeki sağlık sistemi daha fazla baskı altında olabilir. Bu yüzden mutasyonları çok ciddiye alıyoruz” dedi.

 

Kluge, en büyük sorunun aşı olanlarla olmayanların aynı ortamlarda bulunmasına dikkat çekerek, aşıdaki zaman çizelgesinin çok önemli olduğunu söyledi. Kluge, “"Hız şu andan itibaren en iyi dostumuz. Her şey tempoya bağlı. Hız can kurtaracak ve ekonomiyi koruyacak ve sonunda da mutasyonları frenleyecek" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)