“Bu vaka oranları Mersin’in canını çok acıtır” | Güney Gazetesi Mersin

“Bu vaka oranları Mersin’in canını çok acıtır”

“Bu vaka oranları Mersin’in canını çok acıtır”


 

Zeliha ÖZİPEK

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de il il koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Tüm şehirlerde varlığını sürdüren koronavirüs, Mersin’de de etkisini göstermeye devam ediyor. Açıklanan vaka sayılarına göre Mersin’de 100 bin test sayısında yüzde 90 oranında pozitif sonuç çıkması virüsün Mersin’deki etkisini gözler önüne seriyor. Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen konuyla ilgili, “Özellikle Mersin açısından durum hiç iç açıcı değil. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de 60 oranında görülen vakaların Mersin’de 100 bin yüzde 90 oranın çıkması canımızı gerçekten çok acıtır” değerlendirmelerde bulundu.

Tüm dünyada yayılmaya devam eden ve insanların ölümüne neden olan koronavirüs Türkiye’de etkisini sürdürmeye devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın il il haftalık koronavirüs vaka sayılarını gösterdiği tablo, Türkiye’de virüsün hala güçlü bir şekilde varlığını sürdürdüğünü gözler önüne seriyor.

Paylaşılan haritaya göre Mersin’de vaka yoğunluğunun çok fazla olması dikkat çekiyor. Yapılan 100 bin testte yüzde 90 oranında sonuç çıkması alınan önlemlerin yeterliliğini sorgulatıyor. Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, yayınlanan grafiğin Mersin açısından hiç iç olmadığını ifade ederek, “İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de 60 oranında görülen vakaların Mersin’de 100 bin yüzde 90 oranın çıkması canımızı gerçekten çok acıtır. Bu açıdan da Mersin’de biraz daha sıkı önlemlerin alınması gerekir. İle özel önlemler alınması gerekir. Mersin’de önlemlerin biraz daha sıkılaşması için daha ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. Son olarak bu vakaların açıklanması olumlu bir şeydir ama asla yetmez. Günlük ve ilçe bazında da açıklamaların olmasını bekliyoruz” değerlendirmelerde bulundu.