Tarsuslu sanatçı herkese örnek oldu | Güney Gazetesi Mersin

Tarsuslu sanatçı herkese örnek oldu

Tarsuslu sanatçı herkese örnek oldu


 

NİHAT ALTUNTAŞ

 

2 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu sağ kolunu kaybeden ses sanatçısı Tacittin Yalçın, yaşadığı bu olay sonrası hayata küsmedi ve müziğe olan sevdasıyla hayata karşı sımsıkı sarılmasını bildi. Yalçın "Sanat engel tanımız. 32 sene boyunca hayata karşı sımsıkı mücadele ettim ve sonunda 'Tarsusi' adlı albümümü çıkardım" dedi.

2 yaşındayken geçirdiği bir kaza sonucu sağ kolunu kaybeden ses sanatçısı Tacittin Yalçın, bu olay sonrası hayata küsmedi. İçindeki müzik aşkıyla hayata sımsıkı sarılmayı başaran Yalçın, müzikle arasındaki bağı hiçbir zaman koparmadı ve en sonunda 32 senelik albüm hasretine 'Tarsusi' isimli albümüyle son verdi.

Yalçın'ın, uzun süredir üzerinde çalıştığı ‘Tarsusi’ isimli albümünü geçtiğimiz günlerde tüm dijital platformlarda yerini aldı. Daha sonrasında klip yönetmeni ve aranjör Sedat Sakarya ile birlikte Mersin’e gelen Tacittin Yalçın, ‘Çukurova Yangın Yeri’ isimli şarkısına klip çekti. Tarsus'ta ‘Tarsusi' şarkısına bir de klip çeken Yalçın, albümde yer alan ‘Tantuni’ şarkısına ise İstanbul’da klip çekmeyi planlıyor.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesi albümünü yayınlamanın mutluluğunu yaşayan ses sanatçısı Tacittin Yalçın, "11 şarkıdan oluşan albümüm tüm dijital platformlarda yerini aldı. Aranjörüm Notaların Efendisi Sedat Sakarya’ya ne kadar teşekkür etsem az" şeklinde konuştu.

 

"HİÇBİR ZAMAN PES ETMEDİM"

 

Gazetemize yaşadığı hayatı ve müzik sektöründe başına gelenleri anlatan Yalçın, bu süreçte çok fazla zorlandığını ve dolandırıldığını fakat hiçbir zaman pes etmediğini dile getirdi.

 Yalçın, "Tarsus'un Aliağa Köyünde bir çiftçinin çocuğu olarak dünyaya geldim ve inekleri güderken söz yazmaya başladım. Hayata karşı her zaman mücadele içerisindeydim. Müzik sektöründe adımı duyurmam için İstanbul'a gitmeye karar verdim fakat orada da yapımcılar tarafından dolandırıldım. Sokaklarda yattım.  Sonrasında asgari ücretle çalışıp müzik sektöründe tekrardan bir şeyler yapmaya karar verdim" dedi.

Klip yönetmeni Sedat Sakarya ile tanıştıktan sonra hayatının değiştiğini kaydeden Yalçın, " Sedat Bey beni bu süreçte her zaman destekledi.  Birlikte çok güzel işler yaptık. Sedat Beyle birlikte 32 senelik albüm hasretine 'Tarsusi' isimli albümümle son verdim. Tarsusi albümü 11 eserden oluşuyor. Tarsusi, Tantuni, Çukurova Yangın Yeri gibi parçalar albümde yer aldı" şeklinde konuştu. Müzik sektöründe çok fazla emek harcadığını dile getiren Yalçın, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesi albümümün yayınlanması beni mutlu etti. Bana hediye oldu. Bende bir engelliyim ama sanat engel tanımıyor" ifadelerini kullandı.

 

"MERSİNLİLERE KONSER VERMEK İSTİYORUM"

 

Tarsus ve Mersin halkına ilk konserini vermek istediğini belirten Yalçın, "Yetkili büyüklerimden gereken desteği bulamadım. Kültürüne sahip çıkmayan yarın başkasının kültürüne gıptayla bakar. İlerleyen zamanlarda inşallah konser vermek için elimden gelen çabayı göstereceğim. Kültür Bakanlığı’mızdan bu konuda destek bekliyorum" dedi.