“Mersin uzlaştıysa, ihale niye bana kaldı?” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin uzlaştıysa, ihale niye bana kaldı?”

“Mersin uzlaştıysa, ihale niye bana kaldı?”


 

CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Davultepe’deki tarım arazisine yapılması düşünülen Küçük Sanayi Sitesiyle ilgili imar planlarının belediye meclislerinden oybirliğiyle geçtiğini, ilgili sivil toplum örgütlerinin ve odaların da sanayi projesi için lobi yaptığını, kamuoyu tepkileri yükselince de bütün belediye meclisi üyelerinin kendilerini taca attığını söyledi. Projeyle doğrudan ilgisi olmadığı halde sorumluluğun sadece kendisine ihale edildiğini belirten Tuncer bu duruma isyan etti.  Sanayi Sitesi Kooperatifine partisini temsilen girdiğini ifade eden Tuncer, “Ne merkezi idarenin ne de yerel idarenin aldığı kararda etkim ve yetkim var.  Her şey olup bittikten sonra dahil olduğum bir yapıda günah keçisi konumuna getirildim.  İftira atanlarla yargı önünde hesaplaşacağım” dedi.

Davultepe’de hayata geçirilmesi planlanan ve narenciye bahçelerine isabet ettiği için kamuoyunda günlerdir tartışılan Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Büyükşehir Belediye Meclisinde bir kez daha gündeme geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer sanayi sitesinin planlandığı alan ile ilgili yöre halkının itirazlarının yeniden değerlendirileceğini, yanlış varsa yanlışta ısrar etmeyeceklerini, durumu yerinde tetkik edeceğini meclis kürsüsünden kamuoyuyla paylaştı. Başkan Seçer, Davultepe’deki narenciye bahçelerinin imara açılmasına olanak veren imar planı değişikliklerinin de ilgili bakanlıkların, valiliğin, tüm belediye başkanlarının ve partilerin desteğiyle yapıldığını da ifade etti.

Meclisteki bu konuşmaların hemen ardından CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’den bir açıklama geldi.

Mezitli Küçük Sanayi Sitesinin yer seçimi ve imar planı çalışmalarının 13 Temmuz 2020 yılında tamamlandığına ve kendisinin 2020 yılının ekim ayında kooperatifin yönetim kurulu üyeliğine getirildiğine dikkat çeken Ahmet Serkan Tuncer, “Ben bu kooperatifin ve sanayi sitesi sürecinin en başından beri içinde olmadım. Ben belediyelerimizin, sivil toplum örgütleri ve odaların teşvikiyle kooperatif yönetimine girdiğimde imar planlarıyla ilgili tüm süreç tamamlanmıştı. Sürecin başından sonuna kadar etkin bir rol üstlendiğim ve vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açtığım çirkin bir iftira ve yalandır” dedi.

 

“MERSİN UZLAŞTI, İHALE BANA KALDI”

 

Bu bölgenin Küçük Sanayi Alanına dönüştürülmesine ilişkin sürecin Mezitli Belediyesi tarafından başlatıldığını söyleyen Tuncer “Şu konuya dikkat çekmek isterim bu proje, imar planı onay sürecinde tüm siyasi partilerin desteğini almış ve Belediye Meclislerinde oybirliğiyle onaylanmıştır. Ayrıca söz konusu proje; Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Yöneticiliği, Mezitli Esnaf Odası, Mezitli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası desteğini almıştır. Ancak ısrarla vurguladığım gibi, ben kooperatif yönetimine girmeden önce tüm bu süreç tamamlanmıştır. Dolayısıyla benim ne belediye meclisi üyeleri üzerinde ne başka kişiler üzerinde bir etkide bulunmam, karar verici ya da yönlendirici bir mevkiide olmam söz konusu değildir” şeklinde konuştu.

 

“BEN KOOPERATİFTE KENDİMİ DEĞİL, PARTİMİ TEMSİL EDİYORUM”

 

Kooperatif yönetimine hangi nedenlerden dolayı girdiğini de açıklayan CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, “2020 yılı Ekim ayında yapılan olan kongrede, Mezitli Esnaf Oda Başkanının, Mezitli Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanının ve her partiden bir temsilcinin kooperatif yönetiminde bulunmasının talep edilmesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Başkanı olarak kooperatif yönetimine girdim” dedi. (Haber Merkezi)