Akdeniz’de en düşük işçi maaşı 3 bin 380 lira | Güney Gazetesi Mersin

Akdeniz’de en düşük işçi maaşı 3 bin 380 lira

Akdeniz’de en düşük işçi maaşı 3 bin 380 lira


 

Akdeniz Belediyesi ile yetkili sendika arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi belediyede en düşük işçi maaşı 3 bin 380 lira olarak belirlendi.

Akdeniz Belediye Meclisi, Şubat ayı ikinci birleşim birinci oturumunu, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi.

Gündemin ilk maddesi olan sosyo-ekonomik durum açısından dezavantajlı olan onkoloji hasta ve yakınlarına yönelik; sosyal yardım ve hizmet, psiko-onkolojik destek, manevi rehberlik ve sosyo-eğitsel faaliyet hizmetlerini içeren Akdeniz’de Umuda Yolculuk Projesi kapsamında, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ile protokol imzalama konusunda Başkan Mustafa Gültak’a yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Oylanan maddelerin ardından konuşan Başkan Gültak; Akdeniz Belediyesi’nde en düşük işçi maaşının 3 bin 380 TL’ye yükseltildiğini duyurdu.

Buna göre tüm işçilerin ortalama alacağı maaş 3 bin 575 TL olurken, yevmiyeler de 123 liraya yükseltildi. Geçen yılın Haziran ayı maaşı ile bu yılın Ocak ayı maaşı arasında yüzde 41’lik artış olduğunu dile getiren Başkan Gültak; “Emekçi kardeşlerimizin emeğini unutmamamız gerekiyordu. Onlar bundan çok daha iyilerine layıklar. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

 

 

“DESTEK VERİN HEP BİRLİKTE DÖNÜŞTÜRELİM”

 

Başkan Gültak, mahalle aralarına kurulan semt pazarlarına lavabo ve tuvalet konulması hatta yeni sabit semt pazarları yapılarak bu sorunun tamamen ortadan kaldırılması taleplerini değerlendirdi. Bulunan ortamlarda sabit lavabo koyma şanslarının olmadığını bu sebepten pazar yerlerine mobil lavabolar getirileceğini söyleyen Başkan Gültak, "Yine aynı yere geldik. Kentsel ya da yerinde dönüşüm. Adına ne derseniz deyin. Akdeniz Türkiye'nin en eski ilçelerindendir. Bu cadde ve sokaklarda oturan insanlarımızı mağdur etmeden, eğer gerekli cadde, sokak, semt pazarları, okulları, cem evleri, cami, kilise, oyun parkı istiyorsak bu şehri el birliği ile dönüştürmek zorundayız. Nusratiye, Yeni Mahalle, Bahçe, Şevket Sümer, Güneş'te daha birçok mahallemizde belediyeye veya hazineye ait bir arazi yoksa ben bu konuda belediye başkanlığı yetkisini sizlere de vereyim. Yer yoksa nasıl bir semt pazarı yapacağız? Bu şehrin modern bir şehir olması gerekiyor. Bu şehirde yaşayan tüm halkların parklarının, çocuklarının oyun alanlarının, kadın ve erkeklerin spor alanlarının olması en büyük doğal hakkıdır. Akdeniz 100 yıllık bir ilçedir. Son 40 yılda kontrolsüz bir şekilde büyüyerek insanların modern yaşam tarzlarını oluşturacak bir ilçe olmaktan uzaklaşmıştır. Dolayısıyla gelin buna hep beraber destek verin. Bu şehri beraber dönüştürelim. Bu dediklerinizi en modern tesislerini de beraber yapalım" diye konuştu.  (Haber Merkezi)