Covid-19 hastasını koğuşta tutmuşlar! | Güney Gazetesi Mersin

Covid-19 hastasını koğuşta tutmuşlar!

Covid-19 hastasını koğuşta tutmuşlar!


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Tarsus Açık Cezaevinde bir kişinin Covid-19 testinin pozitif çıkmasına rağmen karantinaya alınmadığını ve diğer mahkumlarla birlikte kaldığını iddia etti. Konuyu meclis gündemine taşıyan Başarır, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e verdiği soru önergesinde, “Önlem yok mu? Virüs diğer mahkumlara da bulaştı mı?” sorularına yer verdi.

Tarsus Açık Cezaevi’nde bir mahkumun Covid-19 testinin pozitif çıkmasına rağmen karantinaya alınmayıp diğer mahkumlarla kalmaya devam ettiğini iddia eden CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konuyu meclise taşıdı. Başarır, “Adalet Bakanlığı, tüm cezaevlerinde koronavirüs salgını ile ilgili tedbirleri almak zorundadır. Bize gelen bilgiler, Covid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen diğer tutuklu ve mahkûmlarla aynı ortamda bulunan hastadan dolayı Yasin Gündoğdu, Ömer Avuş, Cuma Kara, Abdurahman Baran, Ümit Yıldız, Emre Acar, Mustafa Bulut, Bülent Basan, Muhammet Korkut Ata ve Ufuk Veysanoğlu adlı tutuklu ve mahkûmların da koronavirüse yakalandığı yönündedir. Daha da kötüsü cezaevi kampüsündeki ekmek fırınında çalışan 40 kişiden yarısının koronavirüse yakalandığı bilgileri de bize ulaşmıştır. Bu durum tüm cezaevinde bulunanların sağlığını tehlike altına atmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Ali Mahir Başarır soru önergesinde şu sorulara yer verdi: “Bir mahkûmun Covid-19 testi pozitif çıktığı bilinmesine rağmen neden karantinaya alınmayıp diğer mahkûmlarla aynı ortamda bulunmasına izin verilmiştir? Tarsus Açık Cezaevinde bulunan tutuklu ve mahkûmların yakınlarının, ailelerinin uyarıları dikkate alınmayıp neden gerekli tedbirler uygulanmamıştır? Tarsus Cezaevi Kampüsü’nde şu anda koronavirüs hastası kaç tutuklu, mahkûm ve görevli personel bulunmaktadır? Tarsus Cezaevi Kampüsü’nde koronavirüsten dolayı hayatını kaybeden tutuklu, mahkûm ya da görevli personel var mıdır? Varsa kaç kişidir?” (Haber Merkezi)