Akkuyu Nükleer Santral sahasındaki patlama korkuya neden oldu | Güney Gazetesi Mersin

Akkuyu Nükleer Santral sahasındaki patlama korkuya neden oldu

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının sürdüğü Gülnar’ın Büyükeceli kasabasında meydana gelen dinamit patlaması çevrede paniğe neden oldu. Patlama nedeniyle bazı evlerin kapıları, pencereleri kırıldı.

Akkuyu Nükleer Santral sahasındaki patlama korkuya neden oldu


Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı arazisinde yapılan kontrollü dinamit patlaması yarattığı gürültü ve basınç nedeniyle yöre halkının korkuya kapılmasına neden oldu.

Patlamayla ilgili ilk görüntüleri CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır sosyal medya hesabından paylaştı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır yaşanan olayla ilgili tepkisini şöyle dile getirdi:

“Mersin Akkuyu’da yine bir patlama meydana geldi. Saat 18.20’de art arda gelen iki patlamada evler, binalar hasar almış durumda. Yöre halkı panik altında. Biz artık nükleer santralle ilgili bu tehlikeleri yaşamak istemiyoruz. Kaymakam bilgi vermiyor. Jandarma bilgi vermiyor. Olay yerindeler. İnsanların evlerinin camları, kapıları, duvarları çatlamış, kırılmış durumda. Mersinliler topraklarımızda bu tehlikeyle yaşamak istemiyoruz. Her hafta bir vukuat oluyor burada. Nükleer yapacaksanız gidin deprem riski olmayan, Mersin dışında daha tehlikesiz bir coğrafyada yapın. Mersin, Mersinli nükleer santrali Akkuyu’da istemiyor.” (Haber Merkezi)