Elimizden kaçtı! | Güney Gazetesi Mersin

Elimizden kaçtı!

Mersin Büyükşehir GSK, 12 sayı öne geçtiği maçta farkı koruyamayarak Emlak Konut’a 67-75 mağlup oldu. 25 sayı, 10 ribaundla oynayan Robinson’un çabası ise Büyükşehir’in galibiyet almasına yetmedi

Elimizden kaçtı!


AHMET SÜTCÜ
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Mersin Üniversitesi Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, ligde 10.hafta müsabakasında şampiyonluk mücadelesi veren Emlak Konut’u ağırladı. Büyükşehir ekibi maçı 67-75 kaybederek ligdeki 7.mağlubiyetini aldı.

İLK BEŞLER
Mersin Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan maça Büyükşehir; Cansu Yetiş, Avinar Kaya, Fahriye Bayraktar, Robinson ve Deniz Aygül ilk beşiyle çıkarken konuk takım Emlak Konut ise; Melek Selçok, Halime Uykan, Nihal Güngör, Özlem Yenidünya ve Candide Öztürk ilk beşiyle parkedeki yerini aldı.

BÜYÜKŞEHİR İYİ BAŞLADI
Maça iyi başlayan ekip Mersin Büyükşehir Belediyesi oldu. Emlak Konut, Özlem Yenidünya’nın basketiyle maça başlasa da, Büyükşehir;  Cansu, Robinson,Avinar’ın sayılarıyla 11-4’lük seriyle başladı. Sert savunmasını gösteren rakibine geçit vermeyen Büyükşehir ilk periyodu 27-21 önde tamamladı.

12 SAYILIK FARK ERİDİ
İlk periyottaki etkili oyunun ikinci periyotta da sürdüren Mersin Büyükşehir, bu periyotta farkı açmayı başardı. İkinci yarıya Cansu ile bulduğu 2 dış atışla başlayan Büyükşehir farkı 12 sayıya çıkarmasını bildi. Bu periyotta sık sık top kayıpları yaşayan Büyükşehir, Emlak Konut’un farkı eritmesini sağladı. Olena’nın maça ağırlığını koymasıyla farkı eriten Emlak Konut, ilk yarının bitimine 55 saniye kala Nihal Güngör’ün basket faulüyle maçta yeniden öne geçti. (43-46) Büyükşehir 12 sayı öne geçtiği periyotta,  45-48 geride soyunma odasının yolunu tuttu. 

EMLAK KONUT SON PERİYOTTA FARKI AÇTI
3.periyota Büyükşehir, Deniz Aygül’ün turnikesiyle başladı. Robinson’un basketiyle 49-48 öne geçen GSK, basit top kayıplarıyla yeniden geriye düştü. Olena, Nihal ve Melek’in sayılarıyla Emlak Konut farkı açarak periyodu 55-65 önde tamamladı. Son periyotta ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün çabası işe yaramadı. Kızlar 67-75 maçtan yenilgiyle ayrıldı.

ROBİNSON’UN ÇABASI YETMEDİ
Mersin Büyükşehir’de Robinson 25 sayı, 10 ribaundla double-double yaparken maçın en skorer ismi oldu. Avinar 16 sayı, Cansu 11 sayı ile çift haneli sayılara ulaşan diğer oyuncular oldu. Emlak Konut’ta ise Olena 19 sayı, 10 ribaundla double-double yaparken Nihal Güngör 21 sayı ile takımının en skorer ismi oldu.