Cezaevlerini izleyecekler | Güney Gazetesi Mersin

Cezaevlerini izleyecekler

İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi, cezaevlerinde mahkumlara yönelik hak ihlallerinin olduğunu iddia ederek Mersin Cezaevi İzleme Koordinasyonunun kuruluşunu düzenlediği basın toplantısında deklare etti.

Cezaevlerini izleyecekler


 

Koordinasyon adına konuşma yapan Koordinasyon Yürütme Üyesi Bedri Kuran, cezaevlerinde pandemi sürecinde yoğun şekilde mahkumların hak ihlallerine maruz kaldıklarını iddia ederek, “Çeşitli kurum ve sivil toplum örgütlerinin gözlem ve raporlarında cezaevlerinde yaşanan tecrit, darp, çıplak arama, gayri insani sürgünler gibi işkence ve kötü muameleler, beslenme ve sağlık haklarına yönelik ihlaller, haberleşme ve sosyal imkanlarının kanuna aykırı kısıtlanması, mahpusların aile ve avukatlarla görüşünün engellenmesi ve sair hak ihlallerinin varlığı gözlemlenmektedir” ifadelerini kullandı.

Kuran, “Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin; mahpusların beden ve ruh sağlığına verdiği zarar, yarattığı toplumsal mağduriyet ve neticesinde meydana gelen hukuki zafiyet, ihlallerin farklı perspektiflerle izlenmesi ihtiyacını doğurmaktadır. İhlallerin çokluğu, yoğunluğu ve çoğu cezaevinde standart bir uygulamaya dönmüş olması değerlendirildiğinde farklı kurum ve sivil toplum kuruluşu olarak bizlerin bir araya gelmesi zorunluluk arz etmiştir” dedi. Kuran, her koşulda insanca ve onurlu bir yaşamı savunduklarını dile getirerek cezaevlerinde yaşanan tüm hak ihlallerinin takipçisi olacaklarını ileri sürdü. (Haber Merkezi)