Okul müdürünün sosyal medya paylaşımları meclise taşındı | Güney Gazetesi Mersin

Okul müdürünün sosyal medya paylaşımları meclise taşındı

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Erdemli Kocahasanlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Onur Ö.’nün sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a soru önergesi verdi. Antmen soru önergesinde “Okullarımız, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirilmesi gereken yerlerdir. İktidar partisi ya da başka bir partinin seçim bürosu veya propaganda merkezi değildir” ifadelerini kullandı.

Okul müdürünün sosyal medya paylaşımları meclise taşındı


Erdemli Kocahasanlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Onur Ö.’ nün sosyal medya paylaşımları gündem oldu. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Onur Ö.’ nün CHP’li siyasetçiler, milletvekilleri, belediye başkanları, Sözcü ve Cumhuriyet gazeteleri hakkında yaptığı paylaşımları soru önergesi şeklinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yanıtlaması istemiyle sundu.

Onur Ö’nün bazı paylaşımlarını basına da gösteren Antmen, “Bu müdür yardımcısı Onur Ö. yine aynı şekilde belediye başkanlarımızın isimlerini de telaffuz ederek halk Mansur Yavaş’ın noel baba kılığına girmesinden, Tunç Soyer’in de kırmızı don dağıtmasından korkuyor ifadelerini kullanmıştır. Yine benzer şekilde iki CHP Milletvekilimizin fotoğrafını paylaşarak en mesnetsiz şekilde ‘PKK’lı ve ajan’ ifadelerini kullanmıştır” dedi.

Antmen, Onur Ö.’ nün Sözcü ve Cumhuriyet Gazetesi hakkında paylaştığı “Aslında Saray'a karşı değiller. 80 yıldır Beyaz Saray ile İngiliz Sarayı'ndan yönetilen Türkiye'nin şimdi kendi Sarayı'ndan yönetilmesine karşılar” ifadelerine yer verdi. Antmen, “Okullarımız iktidar partisinin seçim büroları veya propaganda merkezi mi yapılmak istenmektedir? Eğer öyle değilse neden her gün bir eğitimci ya da yöneticinin bu tip paylaşımları ile karşı karşıya kalıyoruz?” diye sordu

Antmen soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

“- Cumhuriyet’ in manevi değerlerine, laikliğe, saygın insanlara, Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanlarına, Milletvekillerine saldıran ve iftira atan Mersin Erdemli Kocahasanlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda öğretmeni olan Onur Özten ile ilgili idari ve hukuki soruşturma açılacak mıdır?

– Bu kişiyle ilgili daha önce yapılmış herhangi bir şikayet bulunmakta mıdır? Varsa bu şikayetlerin sonuçları ne olmuştur?

– Çocuklarımızı emanet ettiğimiz okulların yönetici ve öğretmenlerini seçerken neden dikkat edilmemektedir? Liyakati ve öğretmenlik mesleğinin onurunu taşımayan insanlar nasıl oluyor da müdür yardımcısı yapılıyor?

– Okullarımız iktidar partisinin seçim büroları veya propaganda merkezi mi yapılmak istenmektedir? Eğer öyle değilse neden her gün bir eğitimci ya da yöneticinin bu tip paylaşımları ile karşı karşıya kalıyoruz?” (Haber Merkezi)