“Pandemi sürecinde 20 binin üzerinde eve girdik” | Güney Gazetesi Mersin

“Pandemi sürecinde 20 binin üzerinde eve girdik”

Yenişehir Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Ocak Ayı Olağan Toplantısında konuşan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, pandemi sürecinde verdikleri hizmetle ilçede 20 binin üzerinde eve girdiklerini söyledi. Özyiğit, “Biz bu süreçte Yenişehir’de gerek gıda paketleri gerekse de hijyen paketleri olsun hizmetlerimiz ile 20 binin üzerinde eve girdik” dedi.

 “Pandemi sürecinde 20 binin üzerinde eve girdik”


Yenişehir Belediyesinin 2021 yılı Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısının Birinci Birleşimi, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını anarak, konuşmasını başlayan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, virüse karşı 3 temel kural hatırlatmasında bulundu.

Virüse karşı mücadelede birlik vurgusu yapan Başkan Özyiğit, “Pandemi sürecinde temizlik ve dezenfeksiyon gibi tüm ekiplerimizle çok çalıştık. Maskenin vatandaşlara ulaşılamadığı zamanlarda; kamusal alanlarda ve insanların yoğun olarak kullandığı alanlarda maske dağıtımı gerçekleştirdik. Nitekim maskenin satılmasının yasak ancak kullanılmasının zorunlu olduğu bir süreç yaşadık. Biz bu süreçte Yenişehir’de gerek gıda paketleri gerek hijyen paketleri olsun hizmetlerimiz ile 20 binin üzerinde eve girdik. Aşevimizden sağladığımız ve şu anda da devam ettiğimiz günlük 600 kişiye 3 çeşit sıcak yemek servisi ve 170 vatandaşımız için de evlere yemek servisi hizmetimize devam ediyoruz. Bu mücadelede hep beraberiz ve birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yılbaşı gecesi havai fişek kullanımı nedeniyle İtalya’nın Milano kentinde sokakların kuş ölüleriyle dolduğu görüntüleri hatırlatan ve Yenişehir’de havai fişekleri yasakladıklarını kaydeden Başkan Özyiğit, 3 dakikalık görsel keyfin hiçbir zaman canlıların hayatında kıymetli olmadığını vurguladı.  (Haber Merkezi)