Metro projesinin ödeme planını anlatı | Güney Gazetesi Mersin

Metro projesinin ödeme planını anlatı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yeni yılın ilk gününde Kanal 33’te yayınlanan “Ahmet Özdemir ile Gündem” programına konuk oldu ve Mersin’de hayata geçirilecek projeleri anlattı.

Metro projesinin ödeme planını anlatı


Metro projesiyle ilgili eleştirilere yanıt veren Seçer, “Bakın, gönül isterdi ki hemzemin yapalım. Topografya ya da kentin imarı, yapılaşma buna müsait olsaydı, Altyapı Genel Müdürlüğü de buna onay verseydi, elbette yer üstünde getirirdik. Bu belediyenin tercihi olmamış, daha önceki belediyenin de, benim de tercihim değil. Ulaştırma Bakanlığı'nın bünyesinde bu çalışmalar yürütülüyor” diye konuştu.

Seçer, projenin maliyetine ilişkin olarak da, “6 ayda bir ödemek koşuluyla 11 yıla yayacağız. Dolayısıyla biz bunların tabii ki hesaplamalarını yaptık. Senaryoları değerlendirdik” dedi.

Mersin’e yatırım yapılması konusunda Çukurova Bölgesel Havalimanı’nı çok önemsediğini ifade eden Seçer, “Çok da uzadı, çok da gecikti. Umut ediyorum, son ihalesi yapıldı, yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı, kısa sürede hizmete açılır. Çok önemli katkı yapacak. Dünyanın her tarafından yatırımcı ya da hangi amaçla olursa olsun Mersin'e seyahat edecek dünya vatandaşlarının gelmesi Mersin’in değerine değer katacak” dedi.

Seçer, Büyükşehir’in yeni yıl ikram paketlerine karşı yapılan eleştirilerin Mersin’in asıl gündemi olmadığını belirterek, Bu suni bir gündem. Bunu ben gündem olarak kabul etmiyorum. Pandemi sürecinde fakir fukara, dükkanı kapalı esnaf, çiftçi, üretici, Anamur'un sorunu, Çamlıyayla'nın, Tarsus'un, Şevket Sümer’in, Çay, Çilek’in, Fahrettin Paşa'nın ya da Ulaş Mahallesi'nin sorunları. Bunları konuşmamız lazım. Dolayısıyla gündemimize dönelim, küçük işlerle zamanınızı yitirmeyelim” diye konuştu.