MBB Şehir Tiyatrosu radyo oyunlarıyla evlere konuk olacak | Güney Gazetesi Mersin

MBB Şehir Tiyatrosu radyo oyunlarıyla evlere konuk olacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, radyo tiyatrosu aracılığıyla sanatseverler ile buluşmayı planlıyor. Pandemi dolayısıyla oyunlarına ara vermek zorunda kalan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları, sesleri ile tiyatroseverlerin evine misafir olmayı sürdürecek. Bir döneme damgasını vuran radyo tiyatroları, bu kez Şehir Tiyatroları oyuncuları tarafından Spotify ve YouTube hesaplarında yeniden canlandırılacak.

MBB Şehir Tiyatrosu radyo oyunlarıyla evlere konuk olacak


Bugüne kadar kültür ve sanat alanında birçok etkinliği hayata geçiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu kez de hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğu Radyo Tiyatrosu aracılığıyla sanatseverler ile buluşmayı planlıyor. Bir döneme damgasını vuran radyo tiyatroları, bu kez Şehir Tiyatroları oyuncuları tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin Spotify ve YouTube hesaplarında yeniden canlandırılacak.

Pandemi dönemi dolayısıyla oyunlarına bir süreliğine ara vermek zorunda kalan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları, kısıtlamalar ortadan kalkana kadar sanatseverler ile aralarındaki bağı sıcak tutmayı hedefliyor. Tiyatrocular, bu süreçte “Radyo Tiyatrosu” ile tiyatroseverlerin evlerine sesleri ile konuk olacak.

 

İLK RADYO TİYATROSU ÖLÜMSÜZ ESER ‘NUTUK’

 

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü olan 3 Ocak’ta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Nutuk’ eseri ile başlayacak olan Radyo Tiyatrosu, toplam 7 oyun ile dinleyicisi ile buluşacak. Nutuk’un Önsöz kısmı 3 Ocak’ta dinleyicilerle buluşacak. Birinci Söylev bölümlerinde Önsöz ile birlikte 5 bölüm, İkinci Söylev bölümlerinde de toplam 7 bölüm yer alacak.

Ayrıca, Vasıf Öngören’in ‘Zengin Mutfağı’, Ronald Duncan’ın ‘Mektuplar (Abelard ve Heloise)’, Tuncer Cücenoğlu’nun ‘Matruşka’, Behiç Ak’ın ‘Ayrılık’, Adalet Ağaoğlu’nun ‘Kozalar’, Melih Cevdet Anday’ın da ‘İçerdekiler’ eserleri Radyo Tiyatrosu olarak şeklinde yayınlanacak.

 

RADYO TİYATROLARINA BÜYÜKŞEHİR’İN SPOTİFY ADRESİNDEN ULAŞILABİLECEK

 

Nutuk’un Radyo Tiyatrosu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin spotify adresi olan mersin.bel.tr/spotify adresinde yer alacak. Diğer oyunlar ise hem Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin spotify adresi olan mersin.bel.tr/spotify adresinde hem de Mersin Şehir Tiyatrosu YouTube adresinde yayınlanacak.