65 yaş üstüne yeni yıl hediyesi şehir turu | Güney Gazetesi Mersin

65 yaş üstüne yeni yıl hediyesi şehir turu

Yeni bir yıla girerken 7’den 70’e herkesi düşünerek hareket eden Mezitli Belediyesi, 65 yaş üstü için de özel etkinlikler planladı. 2020 yılına veda ederken 65 yaş üstü yurttaşlara üstü açık otobüsle şehir turu yaptırıldı.

65 yaş üstüne yeni yıl hediyesi şehir turu


Uzun zamandır kısıtlamalar nedeniyle evlerinden çıkmayan 65 yaş üstü yurttaşlar üstü açık otobüslerle  30 Aralık Çarşamba ve 31 Aralık Perşembe günleri, kentin tarihi ve doğal güzelliklerine şehir turu yaptı. Müzikler eşliğinde dans ederek, Viranşehir, Soli Pompeiopolis, Mehmet Altunören Gençlik Merkezi, Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi, Amfitiyatro, Davultepe Aktif Yaş Alma Merkezi gibi yerleri ziyaret eden ve ana cadde ve sokakları gezen grup, turun sonunda çeşitli ikramların yapıldığı Sanat Çarşısında mola verdi.

 

 

YAŞADIĞIMIZ KENTİ TANIMA İMKANI BULDUK

 

Çarşıyı gezerek alışveriş yapan, sevdiklerine çeşitli hediyeler yurttaşlar, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkür etti. Mezitli’de yaşadıkları halde pek çok çalışmadan haberlerinin olmadığını ifade eden yurttaşlar “Bizim gibi ileri yaşta insanların faaliyette bulunacağı, kaliteli zaman geçireceği bu denli farklı tesisler olduğunu görmek bizleri hem şaşırttı hem mutlu etti. Pandemi süreci sona erer ermez ilk işimiz buralarda verilen kurslara, yapılan etkinliklere katılmak olacak. Kendi kentimizde turist gibi üstü açık otobüslerle gezmek çok eğlenceliydi” dediler.