En büyük mağdur çocuklar | Güney Gazetesi Mersin

En büyük mağdur çocuklar

Mersin Eğitim İzleme Kurulu, pandemi sürecinde eğitim alanında yapılan düzenlemelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Kurulun raporunu kamuoyuna açıklayan Eğitim-Sen Mersin Şube Sekreteri Semih Gündoğdu, hükümetin salgın ile mücadele etmek yerine sermayeyi korumaya yönelik adımlar attığını iddia ederek “Bu süreçte başta öğrencilerimiz olmak üzere, veliler ve eğitim emekçileri görmezden gelindi. Milli Eğitim Bakanlığının tutarsız ve günü birlik kararlarının sonucunda en büyük mağduriyeti başta öğrenciler olmak üzere tüm toplum yaşamış ve yaşamaya devam etmektedir” dedi.

En büyük mağdur çocuklar


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Eğitim İzleme Kurulu, düzenlediği basın toplantısında pandemi sürecinde eğitime dair atılan adımları değerlendirdi.

Kurul adına açıklamayı Eğitim-Sen Mersin Şube Sekreteri Semih Gündoğdu yaptı. Gündoğdu, “Sorunların üzerini örtmek isteyen ve görmezden gelenlere karşı inatla herkese sorumluluklarını hatırlatıp, sorunun değil çözümün bir parçası olmak daha önemli. Milli Eğitim Bakanlığının tutarsız ve günü birlik kararlarının sonucunda en büyük mağduriyeti başta öğrenciler olmak üzere tüm toplum yaşamış ve yaşamaya devam etmektedir. Bizi yönetenlerin salgın ile mücadele etmek yerine sermayeyi korumaya çalışan tavırları geniş halk kitlelerinin sorunlarını daha da artırmıştır. Sadece çarklar dönsün, ekonomi çökmesin diyenler halkı kandırmaktan çekinmemişlerdir” ifadelerini kullandı.

Gündoğdu, özel eğitime gereksinimi olan öğrencilerin ve ailelerinin yaşadıkları sorunları ve sorunların çözümü için talepleri ve önerilerini şu şekilde sıraladı:

*Çocukların sosyal aktivitelerini geliştirecek etkinliklere öncelik verilmelidir.

* Özel eğitime muhtaç çocuklar için yeterli sayıda öğretmen, rehberlik uzmanı, psikolojik danışman ve yardımcı hizmet personeli kadrosu açılmalı, bu personel her yıl hizmet içi eğitimden geçirilmelidir.

*Öğrencilerin seviyelerine ve özel durumlarına uygun olarak içinde bulunulan koşullar izah edilmeli ve bu süreçte izlenecek yolla ilgili kişiye özel bilgilendirme yapılmalıdır. 

* Eğitimin sürekliliği sağlanmalıdır. Uzaktan eğitim ve etkileşimli öğrenme gibi televizyon veya EBA üzerinden çocukların katılacağı dersler ve etkinlikler için evin daha sakin bir köşesi, sınıfındakine benzer bir masa veya bir minder ile öğrenme köşesi ya da öğrenme sırası olarak düzenlenmeli ve sadece eğitim amacıyla kullanılmalıdır.

* Çocuklar uzaktan eğitim sürecinde yeteneklerini keşfedici ve öğretmenlerinin önerdiği aktiviteleri/etkinlikleri ebeveynlerinin desteği ile yapmalıdır. Bu noktada öğrencilere baskı uygulamadan belli sorumluluklar verilip akabinde teşvik edici olması için ödüllendirilmeleri faydalı olacaktır.