“Bu fotoğraflara bakınca içi acımayan vicdansızdır” | Güney Gazetesi Mersin

“Bu fotoğraflara bakınca içi acımayan vicdansızdır”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Çevre Ajansı Kurulmasına ilişkin kanun teklifi üzerine yaptığı konuşmada ‘doğaya ihanet’ olarak yorumladığı fotoğrafları paylaştı. Antmen, TBMM Kürsüsünden Salda Gölü, Hasankeyf, Mersin Akkuyu, Kazdağları ve İstanbul Boğazı’nın fotoğraflarını göstererek, “Bu fotoğraflara bakınca içi acımayan, üzüntüye boğulmayan kim varsa vicdansızdır” dedi.

“Bu fotoğraflara bakınca içi acımayan vicdansızdır”


CHP Mersin Milletvekili Antmen, TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmada, AKP iktidarı döneminde 118 yabancı firmaya 593 maden ruhsatı verildiğini hatırlattı.

Antmen,  “İstanbul’a ihanet ettiklerini itiraf ederek şehirleri betona gömen, rant için orman katleden, ‘Yerli ve Milliyiz’ diyerek Kaz Dağlarını Kanada’ya; Mersin Akkuyu’yu Ruslara; Artvin’i 5’li çeteye yağmalatanlar mı çevreye duyarlı olacak? 118 yabancı firmaya 593 maden ruhsatı verdi bu iktidar. Bu ülkenin toprağını havasını suyunu Kanada’ya satmanın adı ne zaman yerli ve millilik oldu? ‘Mavi Boncuk takışına, ırmağının akışına ölürüm Türkiyem’ diyerek ırmağı Kanadalı bir şirkete kurutturmanın neresi yerli ve millilik?” dedi.

Antmen “Bu fotoğraflara bakınca içi acımayan, üzüntüye boğulmayan kim varsa vicdansızdır” diyerek TBMM kürsüsünden Salda Gölü, Hasankeyf, Mersin Akkuyu, Kazdağları ve İstanbul Boğazı’nın fotoğraflarını gösterdi.

Antmen, “Cennet Mersin Akkuyu, yemyeşil bir koydu. Şimdi atom bombası düşmüş gibi. Çöle dönmüş. Ruslara peşkeş çekildi burası. Elektrik satacaklar dolar garantili. Yerli ve Milliler ya. Sizin beşli çeteden birisi diyor ki “meyve veren ağaç taşlanır.” Taşlayacak ağaç mı bıraktınız? Hepsini kestiniz. Son söz; sizin diktiğiniz bir ağaç yok mu? Elbette var; Sizin diktiğiniz tek ağaç var; o da milletin ocağına diktiğiniz incir ağacı” ifadelerini kullandı.(Haber Merkezi)