Devrim şehidi Kubilay unutulmadı | Güney Gazetesi Mersin

Devrim şehidi Kubilay unutulmadı

Devrim şehidi Kubilay’ı anan Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şube Başkanı Adnan Gündoğdu, “Laik cumhuriyete öfke besleyen, yıkmak için girişimlerde bulunanlara sesleniyoruz: 100 yıl önce yenilmedik, aradan bin yıl geçse de yenilmeyeceğiz. Atatürk’ün değerleriyle kucaklaşarak cumhuriyeti hak ettiği yere taşıyacağız” dedi.

Devrim şehidi Kubilay unutulmadı


ABİDİN YAĞMUR

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şubesi üyeleri, Devrim Şehidi Kubilay’ı unutmadı. Dernek binasında bir açıklama yapan ADD Mersin Şube Başkanı Adnan Gündoğdu,  “Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurulan Cumhuriyet, karanlığın yerine aydınlığa, doğmaların yerine akıl ve bilime, kulluğun yerine yurttaşlığa geçişin adıdır. Yüzyıllarca cehaletin karanlığında yaşamaya mahkûm edilmiş bir milletin dünya tarihinde eşi görülmemiş bir savaşı kazanarak çağdaş dünyaya adım atışının adıdır. Bu nedenle, dini siyasi amaçları için kullananların tüm gücünü ellerinden alan cumhuriyet kurulduğu günden bu yana şeriat yanlılarının, hilafet heveslilerinin hedefi haline gelmiştir. Cumhuriyet bir yandan çağdaşlaşma yolunda ilerlerken, bir yandan da başta laiklik olmak üzere temel değerlerine yönelik tehditlere, Atatürk devrimini içine sindiremeyen çevrelerin ve aldıkları ağır yenilginin rövanşını almak isteyen emperyalist güçlerin hain, sinsi planlarına karşı sürekli bir savaşım vermek zorundadır” dedi.

 

“100 YIL ÖNCE YENİLMEDİK, 1000 YIL GEÇSE DE YENİLMEYECEĞİZ”

 

Menemen’de Kubilay’ı vahşice katledenlerin yandaşlarının bugün de gücü ellerinde tuttuklarını, emperyalizmin desteğiyle laik cumhuriyeti yıkmak için uğraştıklarını kaydeden Adnan Gündoğdu, özellikle son 18 yılda Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığının açıkça sergilendiğine dikkat çekti.

Gündoğdu, “Adaletsizliğin ve yoksulluğun kol gezdiği ülkemizde toplum kutuplara ayrılmış, iktidarın kendisi toplumsal barış için tehdit haline gelmiştir.  Bu koşullarda bizler cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkmakla yükümlü bir kuruluştur. ADD cumhuriyete, laikliğe, demokrasiye karşı her hareketin her zaman karşısında olmuştur, bundan sonra da dimdik duracaktır. Devrim şehidi öğretmen Kubilay’ı anıyoruz. Laik cumhuriyete öfke besleyen, yıkmak için girişimlerde bulunanlara sesleniyoruz: 100 yıl önce yenilmedik, aradan bin yıl geçse de yenilmeyeceğiz. Atatürk’ün değerleriyle kucaklaşarak cumhuriyeti hak ettiği yere taşıyacağız.”