CHP, belediye meclis üyesini partiden ihraç etti | Güney Gazetesi Mersin

CHP, belediye meclis üyesini partiden ihraç etti

CHP Mersin İl Disiplin Kurulu’nun, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Serhat Dövenci’yi geçici süreli olarak partiden ihraç ettiği iddia edildi. Bir belediye meclisi üyesinin daha ihraç edileceği iddialar arasında.

CHP, belediye meclis üyesini partiden ihraç etti


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP grubu içindeki görüş ayrılıklar geçtiğimiz aylarda ayrışmayı getirmişti. Bu ayrışma partinin etkili isimlerinden, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Serhat Dövenci’nin partiden geçici ihracıyla yeni bir boyut kazandı.

Edinilen bilgiye göre, Dövenci Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde parti grubu kararına uymadığı iddiasıyla bir başka belediye meclisi üyesi ile birlikte İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

İl Disiplin Kurulu, Dövenci’den ve diğer meclis üyesinden yazılı olarak savunma aldı. Bu süreçte Dövenci koronavirüs hastalığına yakalanıp hastaneye yattı.

Dövenci sağlığına kavuşup hastaneden çıktıktan sonra İl Disiplin Kurulu’nun 6 ay süreyle geçici ihraç kararı kendisine tebliğ edildi.

Son il kongresinde mevcut il başkanı Adil Aktay’a karşı il başkanlığı yarışı veren, 2019 seçimleri sürecinde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ekibinde yer alan Serhat Dövenci, Akdeniz Belediye Meclisi ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi görev yapıyor. Dövenci, son aylarda Seçer ekibiyle ayrışmış ve Büyükşehir Belediyesi’nde aktif rol almadan, Akdeniz ve Tarsus’ta çalışmalarını yoğunlaştırmıştı.

 

“TERSİNDEN AKP’LİLEŞEN İNSANLAR VAR”

 

Dövenci’nin partiden ihraç edildiğini partinin tanınmış isimlerinden Özcan Yılmaz duyurdu. Yılmaz akşam saatlerinde sosyal medya hesabından şunları yazdı:

Bugün Servet Dövenci arkadaşımla görüşürken partimizden ihraç edildiğini öğrendim. Müthiş üzüldüm. Bine yakın işçi çalıştıran,  AKP’ye meydan okuyan bir CHP’linin ihracına üzüldüm. Elimde yetki olsa, Servet Dövenci’yi ihraç edenlerin hepsini CHP’den ihraç ederdim. İşimiz zor, tersinden AKP’lileşen insanlarla mücadele edeceğiz. CHP, müritlerin, yalakaların, yağcıların partisi değildir... Biz bu AKP"lişenleri de, AKP’yi yeneceğiz.” (Haber Merkezi)