Hayallerine koşuyorlar | Güney Gazetesi Mersin

Hayallerine koşuyorlar

Polis okullarına girmek isteyen gençler bu sıralar yoğun bir çalışma programı uyguluyor

Hayallerine koşuyorlar


ZELİHA ÖZİPEK
Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM),  önlisans ve lisans mezunlarını kapsayan toplam 8 bin öğrenci alım ilanı geçen hafta yayımlanmıştı. İlanın yayınlanmasıyla birlikte POMEM hazırlık kurslarında hareketlilik arttı.
Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 6.400 lisans (5.440 erkek ve 960 kadın), 1.600 önlisans (1.360 erkek ve 240 kadın) olmak üzere toplam 8.000 öğrenci alımı yapılacak.
27. Dönem POMEM ilanının yayımlanmasıyla birlikte Mersinli polis adayları çalışmalarına hız verdi. Ağırlıklı olarak Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin katıldığı POMEM kurslarına; Tarih, Edebiyat, İşletme ve iktisat gibi bölümlerden mezun olup ve daha sonrasında iş bulamayıp polis olmaya karar veren gençler de katılıyor. 

“PANDEMİ SÜRECİNDE TÜM ÖNLEMLERİ ALIYORUZ”
Çukurova Besyo Akademi’nin sahibi Muhsin Aydemir, başvuruların başlamasıyla birlikte kurslarda yoğunluğun arttığını belirterek “Şu anda 150-200 civarında öğrencimiz var.Bizim aynı zamanda Adana şubemizde de yoğunluk aynı durumda. Bu sayıyı şu anda gruplara böldük.  Örneğin sabah grubu ve akşam grubu olarak adaylarımızı iki ayrı gruba bölüyoruz. Pandemi sürecinde de bu sistem daha da sağlıklı oluyor. Gelen bütün adaylarımızı salona alırken HES koduyla alıyoruz. Ateşini ölçüyoruz. Dezenfektan kullandırıyoruz. Sonuç olarak pandemi sürecinde tüm önlemleri alıyoruz” ifadesini kullandı.
Aydemir, öğrencileri mülakatlara hazırlarken hiçbir detayı es geçmediklerinin altını çizerek, “Aralık  ayının 8-21 tarihleri arasında başvurular yapılıyor. Pandemi dolayısıyla yapılacak sınavların ne zaman olacağı belli değil; mülakatlar bir ay sonrada başlayabilir 3 ay sonrada. Adaylarımız şu anda kurslara yoğunluk gösteriyor. Çalışmaları yaparken hem parkur hem sözlük mülakatı, kilo boy endeks ölçümleri ve kondisyon çalışmalarıyla birlikte polis adaylarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

“ÇOCUKLUK HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİM”
27. Dönem POMEM mülakatlarına hazırlanan Mersin Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümü mezunu Gökhan Baban, çocukluk hayalinin peşinden koşmak için hali hazırda işini bırakarak POMEM kurslarına hazırlandığı belirtti. Baban, “ Turizm sektöründe çalışıyordum zaten . İş bulmuştum fakat hem içimde olan bir çocukluk hayalinden dolayı hem de Türkiye şartlarının gerekliliğinden dolayı Devlet çatısı altında Türk Bayrağına hizmet etmek istedim .İki hafta önce POMEM kursuna katıldım.    Bu süreçte devletimizin yanında ilerlemek istediğim için polis olmaya karar verdim.” dedi. 
Alınan öğrenci sayıını yeterli bulmayan Baban, 27. Dönem başvurularının 150 bin civarında olabileceğini tahmin ederek şunları söyledi : “Lisans  düzeyinde 6.400 öğrenci alımını yeterli bulmuyorum ama bulmamak faktörlere göre değişir. Mesela 26.Dönem de 105 bin başvuru olmuştu. Bu dönemde tabi ki pandemi de devreye girince iş sahaları çok kısıtlandı. Bu sene 150 bin 160 bin başvuru olacağını düşünüyorum. Bu kadar çok başvurunun olması insanları korkutmasın mesela 100 bin başvurunun olduğu geçen senede 70 bin kişi ön sağlıkta ve parkurda elendi. Yani başvuran sayının 3 te 2 si ön sağlık ta ve spor da elendi. Kimse korkmasın , gönülden isteyen herkes çalışmalara başlasın.”

“ÖĞRENDİĞİM ZAMAN GURUR DUYDUM”
Kızını POMEM hazırlık antremanlarında izleyen Mustafa Emin Yaşar isimli vatandaş, kızın polis olma kararı öğrendiği zaman gurur duyduğunu belirterek, “Kızımın işsizlik sıkıntısı yok. Şu anda zaten çalışıyor ama polis olmakta istiyor. KPSS ye girdi ve gerekli puanı çekti. Bizde POMEM kursuna başvurduk. Şu anda ilk antremanını gerçekleştiriyor ve ben de izlemeye geldim. Ben kızımın polis olma kararını duyunca gurur duydum. Devletimiz için vatanımız için en hayırlı mesleklerden bir tanesi. Kızımı bu süreçte sonuna kadar destekleyeceğim” dedi.