İTTİFAK BLOĞUNU 17. MADDE İLE AŞACAK | Güney Gazetesi Mersin

İTTİFAK BLOĞUNU 17. MADDE İLE AŞACAK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer borçlanma yetkisi, Baro ile işbirliği yapma ve MİS sendikasından ayrılmayla ilgili maddeleri meclise geri gönderdi

İTTİFAK BLOĞUNU 17. MADDE İLE AŞACAK


CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, AKP ve MHP ittifakına takılan 3 maddeyi yeniden görüşülmek üzere belediye meclisine iade etti. Belediye Meclisleri Çalışma Yönetmeliği’nin 17. Maddesine göre Cumhur İttifakının ret kararında ısrar edebilmesi için salt çoğunluğu bulması gerekiyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi geçtiğimiz hafta yapılan oturumlarda Başkan Seçer’e 175 milyon liraya kadar borçlanma yetkisi verilmesi teklifini, belediye ile Mersin Barosu’nun kadın ve çocuk hakları konusunda çalışma yapması teklifini ve belediyenin MİS adlı sendikadan ayrılması tekliflerini reddetmişti. Başkan Vahap Seçer, AKP-MHP ittifakıyla alınan 3 kararı da yeniden görüşülmek üzere meclise iade etti. Belediye Meclisleri Yönetmeliği’nin 17. Maddesine göre belediye başkanının iade ettiği kararlarda ret görüşünde ısrar edilebilmesi için meclis üye sayısının salt çoğunluğunun bulunması gerekiyor. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nden salt çoğunluk 41 üyeye denk gelirken, AKP ve MHP’nin toplam 44 üyesi bulunuyor. (Haber Merkezi)