Mersin’in parası havaya gidiyor! | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’in parası havaya gidiyor!

Belediye, hizmet almadığı sendikaya yıllık 300 bin lira aidat ödemek zorunda bırakılıyor

Mersin’in parası havaya gidiyor!


ABİDİN YAĞMUR
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin her yıl 300 bin lira aidat ödemek zorunda olduğu Mahalli İdareler ve İşverenler Sendikası’ndan ayrılmak istedi. MHP ve AKP’li meclis üyeleri bu teklifi reddetti. Bugüne bu sendikaya 1 milyon 200 bin lira ödeme yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi üyelikten çıkamazsa her yıl 300 bin lira ödemek zorunda kalacak. Üyelikten çıkmaya meclis üyeleri onay vermezse Başkan Seçer konuyu yargıya taşıyabilir.
 Mersin Büyükşehir Belediyesi, önceki Başkan Burhanettin Kocamaz döneminde Mahalli İdareler ve İşverenler Sendikası’na (MİSSEN) üye olmuştu. CHP’li Vahap Seçer göreve seçildikten sonra bu sendikadan ayrılmak istedi ancak belediye meclisindeki AKP-MHP çoğunluğu buna izin vermedi.
Başkan Seçer, MİSSEN üyeliğinden çıkılmasına dair teklifini geçtiğimiz cuma günü yapılan mecliste bir kez daha gündeme getirdi. 
Teklif üzerine söz alan Seçer, MİSSEN’den herhangi bir hizmet almadıklarını, buna rağmen belediyenin bugüne kadar 1 milyon 200 bin lira aidat borcu altına girdiğini ayrıca her yıl 300 bin lira aidat ödemek zorunda olduğunu kaydetti.
Seçer,  “Kendi cebinizden veriyorsanız kalsın. Ama halkın cebinden veriyorsanız ben bunu kabul edemem. Mecliste siyaset konuşulmasın diyorsunuz, sendikalar da siyasetin arka bahçesi olmasın diyorsunuz. Katılıyorum. Ben bu sendikadan ayrıldıktan sonra başka bir sendikaya üye olmayacağıma da söz veriyorum. Gereksiz yere bir sendikaya para ödemek istemiyoruz. Katkı almadığım bir sendikaya para vermek istemiyorum. Bir siyasi partinin ağırlığı altındaki sendikaya üye olmak istemiyorum. Yönetim kurulu burada. Bir tane AK Partili, bir tane CHP’li, bir tane İyi Partili, bir tane HDP’li, bir tane Saadet Partili gösterin. Tamamen MHP’lilerin üye olduğu bir sendikaya üye olmak istemiyorum. Ak Partili Büyükşehir belediyelerinden hangisi MİSSEN üyesi. Bana bir tane AK Partili i belediye söyleyin bu sendikaya üye mi? Ben Ak Partili meclis üyelerine söylüyorum. Bana bu tavsiyede bulunacaksanız buradan çıkar çıkmaz Ak Partili belediyelere de tavsiye de bulunun. İstemiyorum. Zorla mı? Bu elbise bana yakışmıyor. İstemiyorum, para alacak elbisem yok. Zorlamayın arkadaşlar” ifadelerini kullandı.

YÖNETİM KURULU ÜYESİ TOLLU ISRAR ETTİ
MİSSEN’in yönetim kurulu üyesi de olan MHP’li Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise meclis oturumunda defalarca söz alarak belediyenin sendika üyeliğinin devam etmesi gerektiğini söyledi.
Tollu, “Büyükşehir Belediyesi yönetimi hukuki destek istedi de verilmedi mi? Bu sendika belediyeyi birçok mali yükten kurtarır” dedi.

ÖZYİĞİT: BU PARAYI İNTERNETİ OLMAYAN KÖYLER İÇİN KULLANALIM
Vahap Seçer’in “İhtiyacım olmadığı için başvurmadım” demesi üzerine Tollu, “Meclisin kararına saygı duyun. Buraya 300’e yakın belediye üye. Sadece belediyeler değil Koç gibi, Sabancı gibi sermaye grupları da buradan hizmet alıyor” diye konuştu.
CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de “1 milyon 200 bin lira borç oluşmuş. Bu parayla, Mersin’in köylerinde interneti olmadığı için ders alamayan çocuklara internet sağlayabiliriz. Bu parayı hizmet almadığımız bir sendikaya vermek yerine gelin interneti olmayan köylere internet sağlayalım” dedi.
Yapılan oylamada AKP ve MHP gruplarının ret oyu vermesiyle, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin MİSSEN üyeliğinden çıkması reddedildi.
Ancak Başkan Seçer yarın yapılacak toplantıda da aynı maddeyi gündeme getirecek. Seçer, ilgili maddeyi yeniden görüşülmek üzere meclise iade ettiği için ret kararı çıkması için meclis salt çoğunluğunun ret vermesi gerekecek. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 79 üye bulunduğu için salt çoğunluk rakamı 40’a tekabül ediyor. Eğer belediye başkanının iade ettiği meclis kararı ikinci oylamada 40 ret oyunu bulamazsa idarenin teklifi kabul edilmiş olacak.