MERSİN BAROSU’NDAN CUMHUR İTTİFAKINA PROTOKOL TEPKİSİ: SINIFTA KALDINIZ | Güney Gazetesi Mersin

MERSİN BAROSU’NDAN CUMHUR İTTİFAKINA PROTOKOL TEPKİSİ: SINIFTA KALDINIZ

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadın ve çocuk hakları konusunda baro ile işbirliği yapma isteğinin belediye meclisinde Cumhur İttifakı üyelerinin oylarıyla reddedilmesine tepki gösterdi. Yeşilboğaz, “Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde kadına şiddetle mücadele ve çocuk hak ihlalleri siyasete kurban ediliyor” dedi.

MERSİN BAROSU’NDAN CUMHUR İTTİFAKINA PROTOKOL TEPKİSİ: SINIFTA KALDINIZ


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran MHP ve AKP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, belediyenin Mersin Barosu ile kadın ve çocuk hakları alanında işbirliği yapmasına onay vermedi.

Karara tepki gösteren Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz,  “Hukuk ve adalet sisteminde önemli bir yer tutan barolar, toplumsal sorunların çözümünde etkin rol oynamakta olup her zaman mağdurun, mazlumun, erkler karşısında zayıf ve kırılgan grupların yanında yer alarak hukuki destek sağlamıştır” dedi.

 

“AMACIMIZ MAĞDURLARA YARDIMCI OLMAKTI”

 

Baroların  bu işlevlerini kamu kurumları ile zaman zaman sivil toplum örgütü, oda ve derneklerle ve de bireyler ile ortaklaşarak, protokollerle birlikte gerçekleştirdiğine değinen Yeşilboğaz, “Mersin Barosu olarak en önemli faaliyet alanlarımızdan biri toplumsal sorun olan kadına şiddet ve çocuk istismarına yönelik bitmez mücadelemizdir. Bu nedenle Mersin ilinde bu alanda mücadele eden kurumlarla sürekli protokoller yaparak hukuki anlamda kadınların ve çocukların hak ihlallerinde taraf olmakta ve hak mağdurlarının yanında yer almaktadır. Bu nedenle yıllardır Mersin Büyükşehir ile yapılan iş birliği protokolümüzü bu senede yenilemek istedik. Amacımız belediyemiz aracılığı ile hak mağdurlarının tespiti, iletişim vasıtası ile bu mağdurlara hukuki koruma sağlama, adli yardım hizmetlerinin bu mağdurlara duyurulması ulaştırılması ve kadına şiddet ile çocuk istismarının önüne geçmek için ortak mücadele etmek idi. Ancak daha önce mecliste engellenen bu protokol, yine , büyükşehir meclis toplantısında maalesef meclis çoğunluğunu elinde bulunduran cumhur ittifakı üyelerinin oyları ile reddedilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

“MAALESEF SINIFTA KALDINIZ”

 

Cumhur İttifakı üyelerine kadınlar ve çocuklar siyasete kurban edilemez diye seslenen Yeşilboğaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun hesabını ne bu mağdurlara, ne bu kente verebilirsiniz.Hiçbir bahaneniz bu insanların sorununa çare olamaz. Onların acılarını dindiremez. Mağduriyetini gideremez. Bahanelerinizle avunmayın. Biliyor musunuz? Mersin Barosu kaç tane kadın cinayeti davasında, kaç tane çocuk istismarı davasında müdahil oldu, bila bedel toplumsal sorumluluğu ve duyarlılığı nedeni ile taraf oldu. Kaç bin öğrenciye suç sayılan fiilleri ve haklarını anlattı. Binlerce kadına haklarını anlattı, hukuki destek verdi. Her şey siyaset değildir. Çıkarın gözünüzdeki siyaset gözlüğünü, biraz vicdan biraz empati yeter. Maalesef sınıfta kaldınız.”