Artık yeşil üniversiteler arasında Mersin Üniversitesi de var | Güney Gazetesi Mersin

Artık yeşil üniversiteler arasında Mersin Üniversitesi de var

Dünya genelinde üniversitelerin “Çevre Dostu” Bir Üniversite Geliştirme ve Sürdürülebilirlik” konusundaki kararlılığını ölçen ve dünyada ilk olan “UI GreenMetric World University Rankings-UI GreenMetric” Dünya Üniversiteler Sıralaması”nın 2020 yılı sonuçları açıklandı.

Artık yeşil üniversiteler arasında Mersin Üniversitesi de var


Mersin Üniversitesi 84 ülkeden 912 üniversitenin bulunduğu UI GreenMetric Üniversiteler Sıralamasında ilk başvurusunda “Dünyada 406., Türkiye’de 21.” olarak önemli başarı elde etti.
Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı liderliğinde üzerinde önemli çalışmalar yapılan ve çeşitli projelerin hayata geçirildiği Yeşil Kampüs çalışmalarında önemli bir sonuca ulaşan mersin Üniversitesi, adını dünya genelindeki yeşil üniversiteler arasına yazdırmış oldu. 

“YEŞİL ÜNİVERSİTEYİZ”
Mersin Üniversitesi, dünya üniversiteleri yeşil kampüs sıralamasında dünyada 406., Türkiye’de 21. sırada yer almasının bu alanda yürütülen kararlı adımların neticesi olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı sonuçtan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bizim için önemli bir hedef olan bu sonuçla artık “Yeşil Üniversiteyiz.” Emeği geçen tüm personelimize yürekten teşekkür ederim” dedi.
UI GreenMetric her üniversitenin Yeşil Kampüs olma yolunda 6 göstergesine (ortam ve altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atık, su, ulaşım ve eğitim) göre üniversiteleri sıralayan dünyadaki ilk ve tek sistem olarak öne çıkıyor. Açıklanan sonuçla, kampüste yürütülen sürdürülebilirlik kapsamındaki çaba ele alınarak dünya çapında başvuru yapan üniversitelerin durumu ortaya konuluyor. (Haber merkezi)