MERKAM söyleşileri devam ediyor | Güney Gazetesi Mersin

MERKAM söyleşileri devam ediyor

Mersin Üniversitesi Kadın Araştırmaları Anabilim Dalı ile Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) bünyesinde düzenlenen “Merkam Söyleşileri” etkinliği çevrimiçi ortamda gerçekleşti.

MERKAM söyleşileri devam ediyor


“1934’ten Günümüze Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı” konulu söyleşi, İletişim Fakültesi’nden yayın yapan 102.8 Mersin Üniversitesi Radyosu’ndan da canlı olarak yayınlandı.
Moderatörlüğünü Mersin Üniversitesi Kadın Araştırmaları Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Özen Kurtuluş’un üstlendiği etkinliğin konukları, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Dik ve Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Fatma Demircioğlu oldu.
Türkiye’deki kadın mücadelesinin ele alındığı söyleşide ilk olarak Avukat Fatma Demircioğlu, Türk kadınlarının elde ettiği yasal haklara değindi. 
Siyasal hakların yasalarda yer alabilmesi için 1800’lerden itibaren kadınların verdikleri mücadeleyi aktaran Doç. Dr. Esra Dik ise Cumhuriyet ile birlikte kadın politikalarının oldukça önem kazandığının altını çizdi.
İnteraktif şekilde gerçekleştirilen söyleşi, katılımcıların ‘feminist bilinç’, ‘kadın hakları’ gibi konularda konuklara yönelttikleri sorularla devam etti.
Etkinliğin sonunda Mersin Üniversitesi Kadın Araştırmaları Anabilim Dalı Başkanı ve MERKAM Müdürü Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu; 5 Aralık 1934 tarihinin kadınların var olma mücadelesinin bir simgesi olduğunu ifade ederek, aktardıkları bilgiler için konuklara teşekkürlerini iletti. (Haber Merkezi)