“KORONA VAKALARINDA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR” | Güney Gazetesi Mersin

“KORONA VAKALARINDA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer katıldığı TV programında açıkladı

“KORONA VAKALARINDA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, şu ana kadar koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden 759 kişinin defin işlemlerini yaptıklarını söyledi. Mart, nisan, mayıs aylarında toplam 22 kişinin koronadan öldüğünü, bugünlerde ise günlük ölüm vakasının 30’a kadar çıktığını kaydeden Seçer, “Bu önemlidir, bu dikkat edilmesi gereken bir durumdur” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Olay TV ekranlarında yayınlanan ve Seçil Özer Yakınbaş’ın hazırlayıp sunduğu ‘Siyaset Günlüğü’ programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Seçer programda, pandeminin ülkemizde görülmeye başladığı ilk günden itibaren hayata geçirdikleri hizmetleri anlatarak, “Sadece Türkiye için, Mersin için değil, dünya için zor günler. Ama vatandaşlarımızın direkt ulaşabileceği, en yakın, devletin en değerli, önemli, iyi organize olmuş, her açıdan yerelde önemli imkanlara sahip olan bir kurumu olan belediyeler bu süreçte vatandaşların aslında bir anlamda annesi, babası, kardeşi, başvuracağı en önemli kurum” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi sürecinde büyük bir özveri ile çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Seçer, şunları söyledi:
“Son günlerde Mersin’de çok vaka sayısı arttı. Ölümlü vaka sayısı arttı. Bunu da göz önünde bulundurursanız, özellikle çalışanlarımızın hangi koşullar altında vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalıştığını daha iyi gözlemleyebilirsiniz” dedi.
Mart, Nisan, Mayıs aylarında Türkiye’de 30 Büyükşehir Belediyesi içerisinde en az vaka sayısının görüldüğü yerin Mersin olduğunu hatırlatan Seçer, “Temmuz ayından sonra Ağustos, Eylül ayında pik yapıyor, yine Ekim ayı da Kasım ayı da yoğun. Örneğin bugün kentimizde 19 defin vardı. Dün 29 defin vardı. Yani ölümlü vakalar bunlar. Mart, Nisan, Mayıs ayında Mersin’de ölümlü vaka sayısı 22 idi. Şu gün geldiğimiz noktada, burada vefat edip diğer kentlere gönderdiklerimiz de bunun içerisinde. Burada 665, diğer illere gönderdiğimiz 94 ölümlü vaka sayısıyla defin yaptığımız vaka sayısı 759’a çıktı. Bu önemlidir, bu dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Bu aslında bir anlamda vatandaşlarımızı da uyarma açısından önemlidir. Yani bu rakamları gizleyip, saklayıp ya da sümenaltı yaparak kimseye bir fayda getireceğimizi düşünmüyorum. Mutlaka bu tablonun farkında olup vatandaşlarımızın da bugünlerde çok dikkatli olmaları gerekiyor” dedi. (Haber Merkezi)