Halk ekmek üretimi sürdü | Güney Gazetesi Mersin

Halk ekmek üretimi sürdü

Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağında da üretime devam etti.

Halk ekmek üretimi sürdü


Üretilen ekmekler kentteki 40 ekmek satış büfesinde vatandaşa ulaştırıldı. Koronavirüs salgın tedbirleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, sokağa çıkma yasağında da ekmek üretimini sürdürdü. Günlük 50 bin ekmek üreten fabrika, yasaklar başlamadan üretim kapasitesini 60 bine çıkardı. Kentteki 40 ekmek büfesinde 250 gramlık ekmekleri tanesi 75 kuruştan vatandaşın sofrasına ulaştırıldı.
MER-EK’te görevli gıda mühendisi Dilara Aytuttu, üretimlerini hijyenik koşullarda sürdürdüklerini belirterek, “Pandeminin başından beri oluşturduğumuz bir risk eylem planımız var. Buna uygun bir şekilde üretimimizi devam ettiriyoruz. Bu 10 aylık süreç, pandeminin bu kadar uzun sürmesi aslında hiçbirimizin beklediği bir durum değildi. İlk baştan beri aynı şekilde hareket ediyoruz. Herhangi bir rehavete kapılmadan üretimimizi aynı koşullarda devam ettiriyoruz” dedi. (Haber Merkezi)