“Mersin cazibe merkezi olacak!” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin cazibe merkezi olacak!”

çukurova Bölgesel Havalimanı üst yapı ihalesinde ortaya çıkan tablo Mersin’i umutlandırdı. Havalimanı işletmeciliği ve inşaat alanında markalaşmış dev firmalar ihaleye teklif verdi. Güney’e yaptığı açıklamada, ihaleye katılımın Mersin’in potansiyelini gösterdiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bu kez tamam gibi. Havalimanı da hizmete girdiğinde Mersin cazibe merkezi olacak” ifadesini kullandı.

“Mersin cazibe merkezi olacak!”


GÜNEY’e özel açıklama yapan Vahap Seçer, “Mersin’in geleceği için başta Bakanımız Sayın Lütfi Elvan olmak üzere Sayın Valimiz ve tüm belediye başkanlarımız birlikte çalışma anlayışı içinde olduk, bu anlayış bundan sonra da devam edecek” dedi. 

Uluslararası Çukurova Bölgesel Havaalanı ihalesinin bir kez daha yapılması Mersinlileri umutlandırdı. 2013’de temeli atılan havaalanı ihalesini kazanan firma 25 yıl işletme hakkına sahip olacak.

Koruyla ilgili bir değerlendirme yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bu kez tamam gibi” dedi.

 

ÖNEMLİ BİR YATIRIM

Seçer, Uluslararası Çukurova Bölgesel Havaalanı’nın önemli bir yatırım olduğuna dikkat çekerek, “Uluslararası hüviyeti olması önemini artırıyor. Unun yanında kargo taşımacılığı da yapılacak. Bu da bölgenin ticaretine önemli katkı sağlayacak. Bu yatırımla dünyanın her noktasından girişimciler öncekine göre çok daha kolay ve süratli şekilde Mersin’e ulaşabilecek. Zaman kaybı yamayacak. Mersin önemli bir lokasyon haline gelecek” şeklinde konuştu.

 

MERSİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Mersin’ in geleceği olan bir kent olduğuna ifade eden Vahap Seçer, ülke ve bölgede yaşanan gelişmelerin Mersin’in önemini bir kat daha artırdığını ve kenti ön plana çıkardığını, bu bağlamda yerel yöneticilerin vizyonunun önem arz ettiğini söyledi.

 

SAYIN ELVAN DESTEK OLUYOR

Seçer Merkezi hükümetle sorunları olmadığını, özellikle Hazine ve Maliye Bakanı Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın kentin sorunları ile yakından ilgilendiğini açıkladı.

“Mersin’e çok şey kazandırdık” diyen Vahap Seçer açıklamasına şöyle devam etti:

“Mersin’e çok şey kazandırdığımıza inanıyorum. Merkezi yönetimle yerel yönetimin işbirliği Mersin için çok önemli. Burada Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bize, diğer belediye başkanlarımıza Sayın Valimize, Merkezi idareye, Bakanımız Lütfi Elvan’a ve tüm Mersin milletvekillerimize önemli görev düşüyor. Göreve geldiğimden bugüne dek Merkezi Yönetimle işbirliği içinde olduk. Sayın Elvan ve Sayın Valimizle Mersin’e dair ne varsa ve de sorunları çözmek için birlikte çalışma anmayışı içinde olduk. Bu anlayışın bundan sonra da devam edeceğine inancım tamdır. Başta Bakanımız Lütfi Elvan olmak üzere, çalışmalarımıza destek veren herkese teşekkür ediyorum. Mersin çok özel ve güzel bir kenttir.” (Haber Merkezi)